Hopp til hovedinnholdet

Anskaffelsesutvalget – andre delutredning om ny lov om offentlige anskaffelser

Publisert:
person skriver på et ark
Illustrasjonsbilde. Foto: Hedvig Kolboholen/Frivillighet Norge

Anskaffelsesutvalget la 16. mai frem sin andre delutredning om anskaffelsesregelverket. Denne har blant annet fokus på sikkerhet, beredskap og lokale leverandører. Frivillighet Norge vil ikke levere høringsuttalelse, men oppfordrer de av våre medlemmer som forholder seg til anskaffelsesregelverket til å gjøre det.

Anskaffelsesutvalget leverte 16 mai 2024 sin andre delutredning om anskaffelsesregelverket.

Første delutredning ble lagt frem 10. november 2023, og har tittelen NOU 2023: 26 Ny lov om offentlige anskaffelser. Her fokuserte utvalget på en ny struktur for regelverket, ny formålsbestemmelse, tydeliggjøring av bestemmelsene om samfunnshensyn samt forenkling av regelverket over og under EØS-terskelverdi.

Mange av Frivillighet Norges medlemmer driver ulike tiltak som omfattes av dette lovverket. Frivillighet Norge leverte derfor en høringsuttalelse til den første delutredningen.

Andre delutredning gjelder spørsmål om sikkerhet og beredskap, lokale og regionale leverandører, åpenhet om eierskap og skatt, geografisk virkeområde, reglene om avvisning og håndheving. I tillegg fremlegger utvalget forslag til ny lov om anskaffelser i forsyningssektorene og ny lov om konsesjonskontrakter.

Vi har vurdert at andre delutredning ikke inneholder forslag til endringer av prinsipiell karakter som berører rammebetingelsene for våre medlemmer på overordnet nivå og kommer derfor ikke til i å levere høringsuttalelse.
Vi oppfordrer likevel de av våre medlemmer som forholder seg til anskaffelsesregelverket gjennom sine tiltak, om å levere egne høringsuttalelser.

Se andre innspill og høringssvar om offentlige anskaffelser fra Frivillighet Norge her.

Kontaktperson

Bilde av Bjørn Lindstad
Bjørn Lindstad
Politisk seniorrådgiver
909 79 955
bjorn@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring