Hopp til hovedinnholdet

Fremmer forslag om regelstyring

Publisert:
Oppdatert:
Demonstrasjon foran Stortinget. Besteforeldrenes klima-aksjon

Sosialistisk Venstreparti (SV) fremmet 8. desember følgende forslag: "Stortinget ber regjeringen sørge for nødvendige endringer i momsregelverket og foreslå regelstyrt momskompensasjon for frivilligheten i forbindelse med statsbudsjettet for 2025."

Regjeringen har i Hurdalsplattformen et klart mål om en full - og regelstyrt momskompensasjon, men stadig kortere tid til å gjennomføre dette i sin helhet. Det, samt oppropet fra en rekke av Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner, er årsak til at SV nå ber om om konkrete grep for å sikre forutsigbarhet for frivilligheten.

Les mer og følg prosessen

Les også

Demonstrasjon med parole "Nei til moms på dugnad"

Frivillighet Norge: Momskompensasjonen til frivilligheten må regelstyres

Regjeringen sikret full momskompensasjon i 2023 gjennom budsjettsaldering. Men ordningen er fortsatt både uforutsigbar og usikker mener Frivillighet Norge.

Publisert
Oppdatert:

Gruppe med mennesker på scenen

Ikke helt enige om regelstyring av momskompensasjonen

Regelstyring av momskompensasjonen må på plass, sa regjeringspartiene og SV under debatten på Frivillighetens dag. Opposisjonen fra Høyre og Frp var mer opptatt...

Publisert
Oppdatert:

Portrett av generalsekretær

Full momskompensasjon i 2023

En mangeårig sentral kampsak for frivillig sektor er retten til å få tilbakebetalt utgifter til moms. Over 100 av Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner stil...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring