Hopp til hovedinnholdet

God regjeringsplattform for frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Forsiden av Hurdalsplattformen

Den nye regjeringsplattformen lover gode vilkår for frivilligheten framover, ikke minst med full og regelstyrt momskompensasjon for frivillige organisasjoner.

Onsdag 13. oktober ble den regjeringsplattformen til Norges nye regjering fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet presentert. Frivillige organisasjoner har god plass i dokumentet, og Frivillighet Norges gjennomgang viser viktige tiltak som økt grunnstøtte til barne- og ungdomsorganisasjoner, økt tilgang på lokaler for frivillige organisasjoner, prioritering av ideelle aktører på helse- og velferdsfeltet, styrking av frivillighetens rolle på integrering og styrking av studieforbundenes rolle.

– Plattformen gir grunnlag for å utvikle et godt samarbeid mellom frivilligheten og det offentlige i den kommende stortingsperioden, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Full og regelstyrt momskompensasjon

Aller viktigst er det likevel at frivilligheten loves full og regelstyrt momskompensasjon.

– Full og regelstyrt momskompensasjon er en stor seier for frivilligheten! sier Slotterøy Johnsen. – Vi er også glade for at frivilligheten skal ha stor frihet og en sentral plass i samfunnet og arbeidet med forenkling skal videreføres.

– Samtidig er det relativt få konkrete løfter, så vi må jobbe for å fylle punktene med innhold i tiden som kommer, legger Stian Slotterøy Johnsen til.

Se Frivillighet Norges gjennomgang av regjeringsplattformen her

Les regjeringsplattformen her

Kontaktperson

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær
959 33 862
stian@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring