Hopp til hovedinnholdet

Ingen strømstøtte til frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
hender på spake på kontrollbord
Foto: Hedvig Kolboholen/Frivillighet Norge

Regjeringen la i dag fram endringer i statsbudsjettet for 2022. Revidert støtte for høye strømpriser var blant tiltakene. Men ikke for frivillige organisasjoner.

Flere frivillige organisasjoner har meldt om store utgifter som følge av de økte strømprisene i vinter.

– Det hjelper ikke om folk kan møtes igjen, hvis organisasjonene ikke har råd til å varme opp lokalene. Vi hører om kulturvernorganisasjoner som har svært økte kostnader med å ta vare på kulturminner de har ansvar for, ungdomslag og andre som har store utfordringer med lokaler de eier og drifter og andre organisasjoner som sliter med å holde hytter og forsamlingshus åpne, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Krever strømordning for frivilligheten

Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti krevde på forhånd at frivilligheten skulle få støtte til å dekke økte strømpriser.

– Strøm skal være et fellesgode i Norge. Forbrukere skal kunne være trygge på god tilgang på billig strøm, det skal også bedriftene og frivilligheten. Jeg frykter enorme konsekvenser for kultur- og fritidsaktiviteter dersom regjeringen ikke stiller opp, sa KrFs leder Kjell Ingolf Ropstad.

Frivillighet Norge ber om at regjeringen følger opp opposisjonens krav med en ordning for frivilligheten.

– Mange tilbud i frivilligheten er truet som følge av økte strømutgifter. Dette kommer på toppen av økonomiske utfordringer som følge av koronapandemien. Vi vil gå i dialog med regjeringen for å prøve å få på plass en strømstøtteordning for frivilligheten, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Endrer og forlenger støtteordninger for frivillighet og idrett

Regjeringen foreslår, som varslet, å øke dekningsgraden for avlyste arrangement fra 50 til 70 prosent og utvide ordningen frem til sommeren. Frivillighet Norge har spilt inn at denne bør gjelde ut året.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring