Hopp til hovedinnholdet

Inkludering på agendaen

Publisert:
Oppdatert:
Speidern 141108 inkluderingskonferanse 0165

Store deler av det frivillige Norge samlet seg til konferanse og erfaringsutveksling på Gardermoen 14-15. november. Tema var inkludering av minoritetsbefolkningen i tradisjonelle frivillige organisasjoner.

kohinoor141108inkl4.jpg

02.12.08

Frivillighet Norges konferanse "Vafler og vårruller - levende organisasjoner i mangfoldige lokalsamfunn" samlet til sammen 130 frivillige, tillitsvalgte og ansatte i frivillige organisasjoner fra hele landet.

Fredagen bød på en rekke innlegg ispedd spennende kulturelle innslag. Lørdagen ble deltakerne delt inn i grupper, og de gjennomførte en workshop om hvordan deres egne organisasjoner kan blir mer inkluderende.

"Fotball er for alle, men ikke for deg"

Innlederne tok opp viktige tema som angår inkludering og de frivillige organisasjonene. Blant innlederne var Anders Krystad fra Norges Fotballforbund. Med tittelen "Fotball er for alle, men ikke for deg" utfordret han deltakerne på hvordan de kan tenke og handle for å bli mer inkluderende. Andre tema som ble tatt opp var innvandrere som ressurs, rekruttering, kommunikasjon og organisasjonskultur.

Last ned presentasjonene som ble holdt (pdf):

Hva skjer i Vinje?

Anders Krystad_Norges Fotballforbund_Inkluderingskonferansen2008Jorid Svalastog og Hassen Samahle snakket om hvordan lokalbefolkningen i Vinje kommune har engasjert seg for å ta vel imot innflyttede flyktninger og innvandrere. De arrangerer felles aktiviteter og utflukter for å bli bedre kjent.

- Vi har det mye morsomt ut av kulturforskjeller og språkmisforståelser, fortalte Jorid Svalastog.

- Med humor og ærlighet gjør det ikke mye om det skjer en misforståelse eller to. Vi har mye mer til felles enn det vi kanskje skulle tro, påpekte Svalastog.

Vinje kommune har nylig vunnet Amnestyprisen 2008 for sitt inkluderingsarbeid.

"Halal i Speidern"

Norsk-marokkanske Houda Thaythay_speidern_inkluderingskonferansen2008Norges Speiderforbund presenterte hva de har gjort for å bli en mer åpen og inkluderende organisasjon. Norsk-marokkanske Houda Thaythay har tatt med sine to sønner på tur med den lokale speidergruppa.

- Jeg er veldig glad for at jeg og ungene ble med i Speidergruppa, fortalte hun. Hun setter særlig stor pris på den sosiale delen av speiderturene.

Samarbeid med IMDI

Bakgrunnen for konferansen er en samarbeidsavtale mellom Frivillighet Norge og Integrerings- og manfoldsdirektoratet (IMDi). Målet for samarbeidet er å styrke lokalsamfunnenes positive vilje og evne til å ta i mot og inkludere flyktninger og innvandrere, samt øke deltakelsen i de frivillige organisasjonene. Konferansen er også en del av Frivillighet Norges løpende inkluderingsprosjekt.

Opprinnelig publisert 02.12.08Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring