Hopp til hovedinnholdet

Møte med Kulturdepartementet om koronasituasjonen og støtteordning

Publisert:
Oppdatert:
Plakat om munnbindpåbud på kjøpesenter. To personer foran som deler ut løpeseddel.
Foto: Frivillighet Norge, Hedvig Kolboholen

Mandag hadde Frivillighet Norge og flere andre nasjonale aktører i frivillig sektor et møte med politisk ledelse i Kulturdepartementet. Her fortalte vi om hvordan de nye smittevernstiltakene påvirker frivilligheten og hva som trengs av støtteordninger. Departementet var tydelig på at det også er mulig å søke støtte for avlyste arrangement selv om avlysningen ikke er pålagt.

Det er bra at ordningen nå åpner for at organisasjonene kan gjøre vurderinger basert på råd og anbefalinger og få støtte dersom de mener det beste er å avlyse, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Lotteri- og stiftelsestilsynet bekrefter også at dersom en organisasjon velger å avlyse eller nedskalere som følge av råd/anbefalinger på grunn av generelt smittetrykk, vil det kunne utløse støtte.

Det har tidligere blitt kjent at regjeringen utvider frivillighetens støtteordning frem til sommeren og øker kompensasjonen for avlyste arrangement fra 50% til 70%. Frivillighet Norge har sendt ytterligere innspill til justeringer av ordningen og tok blant annet opp behovet for forutsigbarhet til sommerarrangementene i møtet.

Sommeraktivitetene tar lang tid å planlegge. Det er viktig at organisasjonene er trygge på at det finnes ordninger dersom det kommer nye smittevernstiltak som påvirker disse, sier Slotterøy Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring