Hopp til hovedinnholdet

Nettverk for unges fritid og medvirkning

Publisert:
Oppdatert:
Fra seminaret om Erasmus +
Fra seminaret om Erasmus +, midt i bildet ser vi Christian Hellevang fra KS, Maren Alstad Johansen fra ALLEMED og Ingeborg Kjærstad og Sigrid Sivertsen Haugan fra Erasmus+. Foto: Martin Gustavsen, Frivillighet Norge

Sammen med KS (kommunes interesseorganisasjon) og Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) står Frivillighet Norge bak nettverket; Nettverk for unges fritid og medvirkning.

Nettverk for unges fritid og medvirkning

Som en oppfølging av Fritidserklæringen er Frivillighet Norge arrangør av Nettverk for unges fritid og medvirkning siden 2018. Den 24.-26. august inviterte vi til samling i Alta for nettverket.

Sammen med KS (kommunes interesseorganisasjon) og Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) står Frivillighet Norge bak nettverket; Nettverk for unges fritid og medvirkning. 11. august signerte Frivillighet Norge, regjeringen, KS og flere organisasjoner en revidert Fritidserklæring. I Fritidserklæringen forplikter vi oss til å jobbe for at alle barn og unge skal ha muligheten til å delta i minst en organisert fritidsaktivitet. Ett av våre bidrag er dette nettverket hvor vi hadde høstens første samling i Alta i uke 34.

Frivillighet Norge ledet seminar om kommunal frivillighetspolitikk og Ungfritid.no. Andre tema som ble tatt opp var blant annet ALLEMED, arbeid med ny oppvekstplan i Kvam og muligheter for utveksling med Erasmus + ungdom.

– Under korona har vi dessverre sett en stor nedgang i deltakelsen i fritidsaktiviteter, og det er fortsatt mange til barn og unge som ikke er tilbake. Derfor er det viktig at alle organisasjoner tar i bruk verktøy som Ungfritid.no for å få barn og unge med igjen, sier organisasjonsrådgiver i Frivillighet Norge Martin Gustavsen.

– I seminaret om Ungfritid.no snakker vi om både hvordan kommunene kan bidra og hvordan organisasjonene jobber aktivt med dette, fortsetter Gustavsen.

Bli med i nettverket!

Vi skal ha samlinger i senere i høst, se under for mer informasjon

Kontaktperson

Bilde av Martin Gustavsen
Martin Gustavsen
Seniorrådgiver organisasjon og økonomi
21 56 76 50
martin@frivillighetnorge.no

Les også

PC skjermbilde Ungfritid.no

​​Helsesykepleiere får info om Ungfritid.no​

Sammen med Frivillighet Norge jobber Landsgruppen av helsesykepleiere NSF for at helsesykepleiere skal få informasjon om Ungfritid.no. Målet er at helsesykeplei...

Publisert
Oppdatert:

Bilde av speider og speiderleder på tur.

5 tips til deg som jobber med fritid og frivillighet

Ønsker du mer kunnskap om og konkrete verktøy til rekruttering og inkludering i frivillige organisasjoner og fritidsaktiviteter?

Publisert
Oppdatert:

Hender som skriver på et pc-tastatur

Nå kan kommuner ta i bruk Ungfritid.no

Stadig flere undersøkelser avdekker et behov for en god oversikt over fritidsaktiviteter for barn og unge. Nå kan kommuner med frivillighetspolitikk inngå samar...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring