Hopp til hovedinnholdet

Ny nasjonal oversikt over organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge

Publisert:
Oppdatert:
To barn som ser på Ungfritid.no på en iPad
Frivilligheten bygger opp en ny nasjonal oversikt over fritidsaktiviteter for barn og unge. Foto: Birgitte Heneide/ Frivillighet Norge

Nå lanserer frivilligheten gjennom Frivillighet Norge en felles nettside for rekruttering til fritidsaktiviteter i hele landet. Her kan barn og unge fremover bli inspirert av mulighetene og finne en aktivitet som passer for akkurat dem. Frivilligheten er den største tilbyderen av organiserte fritidsaktiviteter og bidrar til å skape sosiale nettverk, fellesskap og gir arenaer for mestring.

Mange organisasjoner har mistet deltakere og medlemmer gjennom koronapandemien. Etter et år med pandemi og nedstengning vet vi at flere barn og unge vil ha ekstra glede av å komme i gang med en fritidsaktivitet sammen med andre. De fleste steder i landet kan fritidsaktiviteter for barn og unge nå gjennomføres, og det er behov for både å få i gang eksisterende medlemmer og deltakere i aktivitetene, samt rekruttere inn nye deltakere i sommer, frem mot høsten og skolestart 2021.

Lanserer Ungfritid.no

Helsedirektoratet er med og synligjør prosjektet som drives av Frivillighet Norge (samarbeidsforumet for de frivillige organisasjonene i Norge). Prosjektet er også finansiert med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen DAM og Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). Ungfritid.no er ikke-kommersiell og er gratis å bruke, både for organisasjonene som skal registrere sine tilbud, og for barn og unge som skal finne dem.

«Helsedirektoratet vil gjerne bidra til å løfte fram Ungfritid.no. Jeg håper at Ungfritid.no kan bidra til økt aktivitet for barn og unge slik at frivilligheten igjen kan tilby det den er så god på; meningsfulle aktiviteter og sosiale felleskap.»

Bjørn Guldvog.
Helsedirektør

Både Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner og Frivillighet Norge, som representerer de frivillige organisasjonene i Norge, er enige om at nå er det viktig at barn og unges deltakelse prioriteres.

– I en ny undersøkelse har vi kartlagt hvordan pandemien har gått utover medlemsorganisasjonene våre. Korona har ført til et nedslående medlemsfall i den unge frivilligheten – foreløpig har over 20 000 betalende medlemmer forsvunnet, sier Isa Maline Isene, styreleder i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU).

«Pandemien skaper så store utfordringer at vi må jobbe sammen for at vi alle, og særlig barn og unge, kommer best mulig igjennom dette.»

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge

Slotterøy Johnsen sier at mange organisasjoner har hatt et tøft år med frafall fra både deltakere, medlemmer og ledere. Samtidig er det mange barn og unge, og foreldre som opplever at det er vanskelig å få oversikt over hvilke fritidsaktiviteter som finnes i nærmiljøet.

– Når landet gradvis skal gjenåpnes trenger barn og unge å komme i gang igjen i aktiviteter. Jeg håper lag og foreninger med fritidsaktiviteter for barn og unge blir med på å samle og synligjøre mulighetene de representerer, gjennom Ungfritid, slik at flere barn og unge finner frem og kommer i gang med fritidsaktiviteter, avslutter Slotterøy Johnsen.

Les også

Abid Q. Raja og Stian Slotterøy Johnsen

Raja skjønner ikke alvoret for frivilligheten

I VG kommer det frem at regjeringen vil utvide stimuleringsordningen for frivillighet og idrett ut oktober i revideringen av nasjonalbudsjettet. Frivillighet No...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Statsminister Erna Solberg møter frivillige organisasjoner på Norway Cup.

Frivillighet Norge om gjenåpningsplanen: – Vi kan ikke lage sommerleir på et par uker

Statsminister Erna Solberg la i dag fram en plan for gjenåpning av Norge etter koronapandemien. Den er ikke tydelig nok for frivilligheten.

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Kulturminister Abid Raja og generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen

Skuffende stimuleringsordning for frivilligheten

Stimuleringsordningen for frivillige organisasjoner er endelig lagt frem, etter flere måneders ventetid. Målet er å få i gang aktivitet i frivillige lag og fore...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Kontaktperson

Bilde av Vanja Konradsen
Vanja Konradsen
Prosjektleder
215 67 666 / 982 56 770
[email protected]

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring