Hopp til hovedinnholdet

Vi feirer frivillighetens år 2022! Les mer →

Nye midler til å synliggjøre fritidsaktiviteter

Publisert:
Oppdatert:
Hender som holder en ring
Foto: Hedvig Kolboholen

Sparebankstiftelsen DNB gir 1,5 millioner kroner til utvikling av en oversikt over lokale fritidsaktiviteter for barn og unge. – En fantastisk god nyhet som vil komme barn og unge over hele landet til gode, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har i flere år drevet Frivillig.no som lar frivillige organisasjoner rekruttere frivillige, og gir folk mulighet til å søke etter oppgaver de bidra til å løse i sitt nærmiljø. Mange organisasjoner har etterlyst en enkel løsning for å synliggjøre hvordan man kan bli deltaker på deres aktiviteter, i tilegg til å kunne melde seg som frivillig.

Midlene fra Sparebankstiftelsen DNB gjør at vi kan videreutvikle Frivillig.no slik at det også blir mulig å publisere fritidsaktiviteter for barn og unge. Disse aktivitetene vil bli publisert på en egen nettside, med mulighet for å filtrere på både type aktivitet og kommune.

Målet er å øke deltakelsen i varig fritidsaktivitet blant barn og unge, med et spesielt fokus på lavinntektsfamilier.

- For mange er det vanskelig å få oversikt over fritidstilbud i sitt eget lokalmiljø. Organisasjonene bruker sin energi på å gjennomføre aktiviteter på best mulig måte, og har begrensede ressurser til markedsføring. Vi vil gjøre det enklere for alle typer organisasjoner å synliggjøre sine aktiviteter, sier Slotterøy Johnsen.

Regjeringen har varslet at det skal innføres et Fritidskort for å dekke utgifter til deltakelse i varig organisert fritidsaktivitet. Den nye tjenesten fra Frivillighet Norge vil gjøre aktivitetene enklere å finne for barn og unge selv, familier, kommunen og frivillige organisasjoner som er i kontakt med lavinntektsfamilier.

- Det er veldig gledelig at Sparebankstiftelsen DNB vil være med på å realisere dette, og nå håper vi også at det offentlige vil være med på å sikre drift og synlighet for den nye tjenesten på sikt, avslutter Slotterøy Johnsen.

Les også

Forside rapporten "økt deltakelse i frivillige organisasjoner"

Ny rapport om rekruttering til frivilligheten og samarbeid mellom frivillig og offentlig sektor

Gjennom to år med pandemi har deltakelsen i frivillige organisasjoner blitt redusert. Nå oppgir fire av fem organisasjoner at de har kapasitet til å ta imot nye...

Publisert
Oppdatert:

Nye frivillige i Norsk Nettverk for Downs syndrom

Rekrutterte mange nye gjennom Frivillig.no

Norsk nettverk for Down syndrom var med på nyttårskampanjen til Frivillig.no og Frivillighetens år 2022 for å rekruttere nye frivillige. De fikk inn hele 20 nye...

Publisert
Oppdatert:

Finalister til prisen Årets Nykommer i Frivilligheten

Finalister til prisen Årets Nykommer i Frivilligheten

For sjette år på rad deler rekrutteringsportalen Frivillig.no og Frivillighet Norge ut den nasjonale prisen Årets nykommer i Frivilligheten. Prisen deles ut i f...

Publisert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring