Hopp til hovedinnholdet

Nye midler til å synliggjøre fritidsaktiviteter

Publisert:
Oppdatert:
Hender som holder en ring
Foto: Hedvig Kolboholen

Sparebankstiftelsen DNB gir 1,5 millioner kroner til utvikling av en oversikt over lokale fritidsaktiviteter for barn og unge. – En fantastisk god nyhet som vil komme barn og unge over hele landet til gode, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har i flere år drevet Frivillig.no som lar frivillige organisasjoner rekruttere frivillige, og gir folk mulighet til å søke etter oppgaver de bidra til å løse i sitt nærmiljø. Mange organisasjoner har etterlyst en enkel løsning for å synliggjøre hvordan man kan bli deltaker på deres aktiviteter, i tilegg til å kunne melde seg som frivillig.

Midlene fra Sparebankstiftelsen DNB gjør at vi kan videreutvikle Frivillig.no slik at det også blir mulig å publisere fritidsaktiviteter for barn og unge. Disse aktivitetene vil bli publisert på en egen nettside, med mulighet for å filtrere på både type aktivitet og kommune.

Målet er å øke deltakelsen i varig fritidsaktivitet blant barn og unge, med et spesielt fokus på lavinntektsfamilier.

- For mange er det vanskelig å få oversikt over fritidstilbud i sitt eget lokalmiljø. Organisasjonene bruker sin energi på å gjennomføre aktiviteter på best mulig måte, og har begrensede ressurser til markedsføring. Vi vil gjøre det enklere for alle typer organisasjoner å synliggjøre sine aktiviteter, sier Slotterøy Johnsen.

Regjeringen har varslet at det skal innføres et Fritidskort for å dekke utgifter til deltakelse i varig organisert fritidsaktivitet. Den nye tjenesten fra Frivillighet Norge vil gjøre aktivitetene enklere å finne for barn og unge selv, familier, kommunen og frivillige organisasjoner som er i kontakt med lavinntektsfamilier.

- Det er veldig gledelig at Sparebankstiftelsen DNB vil være med på å realisere dette, og nå håper vi også at det offentlige vil være med på å sikre drift og synlighet for den nye tjenesten på sikt, avslutter Slotterøy Johnsen.

Les også

Bilde av rapporten

Ny rapport: Frivillig innsats i lag og foreninger under pandemien

Mange organisasjoner har opplevd å miste frivillige under pandemien, men de færreste opplever veldig store frafall. Det endelige resultatet her vil uansett ikke...

Publisert
Oppdatert:

Hender som justerer spaker på en lydmiksepult

Rause radiofolk, når staten stopper opp.

Frivillig.no har fortsatt ikke har fått avklart all finansiering for 2020, og tiltak for markedsføring er stoppet opp i en periode. Frivillighet Norge som drift...

Publisert
Oppdatert:

Jente holder Frivillig.no-skilt med teksten "Å heie på mangfold gjør noe med deg"

Innvandrere deltar mindre i det frivillige organisasjonslivet, men mer om de blir spurt

17% av innvandrere deltar i frivilligheten, sier Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor i sin rapport om «Sivilsamfunnsdeltaking blant innvand...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring