Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen gir ikke frivilligheten full momskompensasjon 

Publisert:
Oppdatert:
Momsdemonstrasjon, Stortinget, september 2017
Regjeringen følger opp Frivillighetsmeldingen og foreslår 1,8 mrd i momskompensasjon i 2021. Det er ikke nok til å innfri frivillighetens klare krav om regelstyrt og full momskompensasjon. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Pressemelding: I sitt forslag til statsbudsjett for 2021 foreslår regjeringen å øke momskompensasjonen til 1,8 milliarder kroner. Dette er i tråd med hva de lovet i Frivillighetsmeldingen, men forslaget vil ikke gi frivillige organisasjoner full momskompensasjon. Frivillighet Norge anslår at det fortsatt vil mangle rundt 350 millioner kroner. 

– Frivillighetens klare krav er full og rettighetsfestet momskompensasjon. Det er bra med økning, men dette er ikke nok, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

En samlet frivillighet har i lang tid jobbet for å fjerne skatt på dugnad.

– Nå er frivilligheten veldig sårbar på grunn av koronapandemien. Vi vet at mange ikke har kunnet benytte seg av de støtteordningene som har vært og momskompensasjon er et tiltak som når hele frivilligheten, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge håper at Stortinget vil støtte frivilligheten når de nå skal behandle forslaget til budsjett.

– Vi vet at flere partier på Stortinget støtter kravet om full og regelstyrt momskompensasjon, nå forventer vi at de også vil prioritere dette i budsjettarbeidet, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillig sektors reaskjoner på statsbudsjettet

Følg med på denne siden som vil bli løpende oppdatert med frivillighetens reaksjoner på statsbudsjettet: https://www.frivillighetnorge.no/politikk/statsbudsjettet-for-2021

Les også

Demonstrasjon utenfor Stortinget. Plakat: Nei til moms på friluftsliv

Foreslår full momskompensasjon i 2021

I Finanskomiteens innstilling til økonomiske tiltak i møte med pandemien foreslår en nesten samlet opposisjon full momskompensasjon.

Publisert
Oppdatert:

Graf med svar i prosent

Frivillighet Norges innspill til stimuleringsordning for økt aktivitet i frivilligheten

Kulturdepartementet har bedt Frivillighet Norge, og en rekke andre organisasjoner, om innspill til hvordan en kan utforme stimuleringsordningen som ble varslet ...

Publisert
Oppdatert:

Hender som holder i en ring

Fortsatt usikkerhet om finansiering av Ungfritid.no

Frivillighet Norge er positiv til fritidskortet og ønsker å bidra til utviklingen av dette. Men økonomi er kun én barriere som hindrer deltakelse i fritidsaktiv...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring