Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen gir ikke frivilligheten full momskompensasjon 

Publisert:
Oppdatert:
Pressemeldinger
Momsdemonstrasjon, Stortinget, september 2017
Regjeringen følger opp Frivillighetsmeldingen og foreslår 1,8 mrd i momskompensasjon i 2021. Det er ikke nok til å innfri frivillighetens klare krav om regelstyrt og full momskompensasjon. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Pressemelding: I sitt forslag til statsbudsjett for 2021 foreslår regjeringen å øke momskompensasjonen til 1,8 milliarder kroner. Dette er i tråd med hva de lovet i Frivillighetsmeldingen, men forslaget vil ikke gi frivillige organisasjoner full momskompensasjon. Frivillighet Norge anslår at det fortsatt vil mangle rundt 350 millioner kroner. 

– Frivillighetens klare krav er full og rettighetsfestet momskompensasjon. Det er bra med økning, men dette er ikke nok, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

En samlet frivillighet har i lang tid jobbet for å fjerne skatt på dugnad.

– Nå er frivilligheten veldig sårbar på grunn av koronapandemien. Vi vet at mange ikke har kunnet benytte seg av de støtteordningene som har vært og momskompensasjon er et tiltak som når hele frivilligheten, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge håper at Stortinget vil støtte frivilligheten når de nå skal behandle forslaget til budsjett.

– Vi vet at flere partier på Stortinget støtter kravet om full og regelstyrt momskompensasjon, nå forventer vi at de også vil prioritere dette i budsjettarbeidet, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillig sektors reaskjoner på statsbudsjettet

Følg med på denne siden som vil bli løpende oppdatert med frivillighetens reaksjoner på statsbudsjettet: https://www.frivillighetnorge.no/politikk/statsbudsjettet-for-2021

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring