Hopp til hovedinnholdet

Regjeringen starter arbeidet med en ny frivillighetsmelding

Publisert:
Oppdatert:
BH19875

I påsken annonserte kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) at regjeringen starter arbeidet med en ny frivillighetsmelding. – Vi gleder oss til å bidra, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Den forrige stortingsmeldingen om frivillighet ”Frivillighet for alle” kom for 10 år siden. Dette var første gang regjeringen la fram en framstilling av hele bredden av frivilligheten i Norge. Les mer her.

Frivillighet Norge har spilt inn at det er på tide med en ny frivillighetsmelding, og i påsken kom den gode nyheten fra Kulturministeren: En ny frivillighetsmelding kommer i 2018!

– Det har skjedd mye på ti år, og vi må meisle ut en frivillighetspolitikk som er tilpasset den tiden vi lever i. Det aller viktigste for regjeringen er å sørge for å rekruttere dagens unge til frivillighet, uttalte Helleland til NTB i påsken, sier Slotterøy Johnsen.

Helleland varslet at det vil være en oppstartskonferanse i juni hvor representanter for frivilligheten blir invitert til å være med.

- Frivillighet Norge vil naturligvis følge denne prosessen tett. Vi har allerede mye vedtatt politikk i handlingsplan og frivillighetspolitisk plattform som vil bli spilt inn. Vi forventer at meldingen vil omhandle kravet om full momskompensasjon for frivilligheten, sier Slotterøy Johnsen.

- Vi kommer også til å ha en intern prosess i Frivillighet Norge, slik at vi kan levere et godt forankret innspill på vegne av frivillig sektor. Jeg oppfordrer medlemsorganisasjoner til å delta i denne felles prosessen. I tillegg er det selvsagt mulig å spille inn direkte til Kulturdepartementet, sier Slotterøy Johnsen.

Se lenke til sak i Adresseavisa her.

Bilde: Styreleder i Frivillighet Norge Sturla Stålsett og kulturminister Linda Hofstad Helleland punder Arendalsuka (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring