Hopp til hovedinnholdet

Vil gjøre informasjon om kompliserte temaer lettere!

Publisert:
Folk går i demo
Foto: Nei til EU

Nei til EU er en av Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner som nylig har signert Mangfoldsplakaten! De vil bruke plakaten i organisasjonsarbeidet. – Ikke minst trenger vi å gjøre informasjon om kompliserte temaer lettere tilgjengelig.

– Mangfold er en helt naturlig og ikke minst helt nødvendig del av vår bevegelse, sier Kjell Arnestad, generalsekretær i Nei til EU.

– Uten mangfold kan vi aldri vinne fram.

For Nei til EU er det en selvfølge å jobbe for mangfold i organisasjonen. De sier at de kan bli bedre, og påpeker at gjennom nettsiden til Frivillighet Norge, inkluderingskoden.no, finner de frem til mange nyttige verktøy som de ønsker å ta i bruk i fylkes- og lokallag.

- I en del EU-land har høyresida, og til og med ytre høyre, gjort seg svært synlige som EU-motstandere. Derfor er det viktig for oss å vise at den norske EU-motstanden er noe annet. Vårt nei har aldri hatt som grunnlag å stenge andre ute, tvert imot. I EU bor det 447 millioner mennesker. Verden er mer enn EU, mye mer, sier Kjell Arnestad.

- Vårt nei har alltid vært tufta på internasjonal solidaritet, folkestyre og at vi vil verne om retten til å føre en annerledes og bedre politikk i Norge enn i EU.

mann smiler
Foto: Nei til EU

Frivillighet Norge vedtok Mangfoldsplakaten på sitt årsmøte 28. mai 2020. Frivillige organisasjoner kan signere Mangfoldsplakaten samt laste ned merket og få tips til verktøy.

Kontaktperson

Bilde av Ida Marie Holmin
Ida Marie Holmin
Assisterende generalsekretær
21 56 76 58
ida@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring