Hopp til hovedinnholdet

Frivilligheten på Arendalsuka

Frivillighet Norge er tilstede på Arendalsuka med våre politiske budskap og kampanjer

Stian Slotterøy Johnsen, Berit Kjøll, Heikki Eidsvoll Holmås
Generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen, president i Norges Idrettsforbund Berit Kjøll, og styreleder i Frivillighet Norge Heikki Eidsvoll Holmås, på Arendalsuka 2019. Foto: Birgitte Heneide

Hva er Arendalsuka?

Arendalsuka skal være en politisk møteplass som bidrar til engasjement og interesse for politikk og bidrar til at organisasjoner og enkeltpersoner kommer i direkte kontakt med sentrale nasjonale aktører innenfor politikk, organisasjons- og næringsliv.

Arendalsuka arrangeres i uke 33 og har blitt en stor arena for samfunnsdebatt.

Frivillighet Norge på Arendalsuka:

Vårt mål er å skape større rom for frivilligheten. Vi jobber for at frivillighet skal være på dagsorden under programmet gjennom uken og er tilstede med våre politiske budskap og våre kampanjer, og deltar i ulike debatter. Vi inviterer våre nasjonale politikere til turer og samtaler og inkluderer dem i debatter vi selv arrangerer. Arendalsuka har nå etablert en egen teltscene for frivillige organisasjoner med gunstige betingelser og priser.

De siste årene har det blitt gjennomført «Møteplass Folkehelse» i regi av Frivillighet Norge i samarbeid med Helse og omsorgsdepartementet. Frivillighet Norge har også hatt tradisjon for å samle frivillig sektor til en felles fest i samarbeid med Norsk Tipping.

Frivillighet Norge har ikke lenger en egen standplass og oppfordrer organisasjoner som ønsker å ha stand på Arendalsuka til å organisere dette selv.

Her finner du Frivillighet Norges planer for Arendalsuka 2023

Kontaktpersoner:

For praktiske spørsmål: Vanja Konradsen vanja@frivillighetnorge.no

Politisk tematikk: Stian S. Johnsen stian@frivillighetnorge.no

Bilde av Vanja Konradsen
Bilde av Stian Slotterøy Johnsen

Relaterte nyheter

 • Nyttig informasjon for frivillige organisasjoner som planlegger å delta på Arendalsuka 2023

  Her er nyttig informasjon for frivillige organisasjoner som planlegger å delta på Arendalsuka den 14.-18. august 2023. 

  Publisert: 09.02.23

  Oppdatert:
 • Frivillighet Norge på Arendalsuka 2022

  Frivillighet Norge deltok på Arendalsuka med flere arrangementer og aktiviteter. Her kan du nå finne linker til nettsaker og opptak av debatter. Se hvor du fant oss, enten som arrangør eller delarrangør eller med innlegg.

  Publisert: 04.05.22

  Oppdatert:
 • Møteplass Folkehelse på Arendalsuka: Frivilligheten etter koronapandemien

  Koronapandemien har hatt store konsekvenser for de frivillige organisasjonene. Aktivitetene har stengt ned og da har også inntekter, frivillige og medlemmer forsvunnet. Frivillighet Norge arrangerte debatt om dette viktige temaet den 18. august på Arendalsuka med deltakere fra LNU, FFO, Kulturalliansen, NIF, Sparebankforeningen og Aker fylkeskommune.

  Publisert: 19.08.21

  Oppdatert:
 • 71 prosent mener det må bli enklere å finne fritidsaktiviteter

  Nye tall fra årets Frivillighetsbarometer viser at 71 prosent mener det burde bli enklere å få oversikt over fritidsaktiviteter for barn og unge. Særlig er det kvinner, de under 30, lavinntektsfamilier og de født utenfor Norge som syns oversikten burde vært bedre.

  Publisert: 18.08.21

  Oppdatert:
 • Innovasjonskraften i frivillig sektor

  - Hvordan utløser vi frivillighetens innovasjonskraft nå som samfunnet trenger nye løsninger? spurte Frivillighet Norge på en samtale og debatt den 16. august på Arendalsuka 2021. Med deltakere fra Civita, Tankesmien Agenda, Forskningsrådet, Høyre, Ap, SV og Venstre.

  Publisert: 17.08.21

  Oppdatert:
 • Frivillighet Norge på Arendalsuka 2021

  Det var frivillighetsdebatter på Arendalsuka! Frivillighet Norge deltok på Arendalsuka 16.-20.august 2021 med flere debatter som også ble sendt live. Her får du en oversikt med lenker til opptak.

  Publisert: 15.06.21

  Oppdatert:
 • Arendalsuka 2021

  Her er nyttig informasjon for frivillige organisasjoner som planlegger å delta på Arendalsuka den 16.-20. august 2021.

  Publisert: 06.04.21

  Oppdatert:
 • Skal din organisasjon delta på Arendalsuka 2020?

  Her kommer informasjon til frivillige organisasjoner som skal delta på Arendalsuka 10-14. august. Påmelding til program, booking av telt og stands åpner i dag.

  Publisert: 10.02.20

  Oppdatert:
 • Frivilligheten er ikke demokratiets veggpryd

  PRESSEMELDING: Ei Arendalsuke er over. Vi reiser inspirerte tilbake, men med en viss bismak. For mens Arendalsuka har definert seg som demokratiets dansegulv, har de frivillige organisasjonene vært fullstendig oversett i festivalens hovedprogram.

  Publisert: 17.12.19

  Oppdatert:
 • Oppvekst, økonomi og deltakelse i frivilligheten

  Denne uken presenterte Frivillighet Norge tall som viser at blant nesten en tredjedel av barnefamiliene har noen latt være å delta på fritidsaktiviteter på grunn av høye kostander. Onsdag 14. august 2019 inviterte vi til debatt om barns oppvekst, sosiale forskjeller og utenforskap.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring