Hopp til hovedinnholdet

Politisk vårkonferanse: Frivillighetens rolle ved valg

sju portretter
På programmet i Politisk vårkonferanse (med klokka fra vestre): Bjørn Bore, Jette F. Christensen, Whyn Lam, Ionut Sibian, Margrete Bjørge Katanasho, Heidi Nordby Lunde og Iver B. Neumann.

Ofte sier vi at frivillige organisasjoner er folkets viktigste kanaler mellom valg. Men hvilken betydning har frivilligheten for valgene i seg selv? Vi spør et utvalg eksperter fra inn- og utland!

Neste år er det igjen valg i Norge, og allerede dette året er det både nasjonale valg og EU-valg rundt om i Europa. Samtidig hører vi at det demokratiske rommet er i tilbakegang mange steder, og i Norge har politiske kriser utfordret tilliten til våre folkevalgte. Hvordan kan de frivillige organisasjonene bidra til at folk får mer direkte påvirkning på beslutninger, og sikre gode valg der ulike grupper i befolkningen blir hørt? Hva slags rolle spiller egentlig frivilligheten ved valg, enten det gjelder valgdeltakelse eller resultat? Og hva skal til for å styrke denne rollen?

Vi har hører fra en rekke sentrale fagpersoner og legger til rette for gode samtaler i et program hvor vi både tar oss tid til nasjonale og europeiske perspektiv.

Sted for konferansen
Frivillighetens hus, Christian Krohgs gate 10, Oslo

Program:

  • Konferansen ledes av Jette F. Christensen.

Europeisk perspektiv.

Innlegg fra og samtale med blant andre (flere navn kommer):

  • Ionut Sibian, administrerede direktør i Civil Society Development Foundation Romania og Romanias representant i EESC, Den europeiske økonomiske og sosial komiteen.
  • Heidi Nordby Lunde, stortingsrepresentant for Høyre, leder av Europabevegelsen og medlem av Europakomiteen og Felles parlamentarikerdelegasjon til EFTA og EØS.
  • Berit Lindeman, generalsekretær, Den norske Helsingforskomité.

Kåseri om frivillighetens rolle i demokrati

  • Iver B. Neuman, statsviter og direktør for Fridtjof Nansens Insitutt.

Norsk perspektiv

Innlegg fra og samtale med:

  • Bjørn Bore, sjefsredaktør i Vårt Land.
  • Uyen Whyn Lam, styreleder i Mangfold, inkludering og respekt (MIR).
  • Margrete Bjørge Katanasho, styreleder i LNU, Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner

Påmelding: Konferansen er gratis og tilgjengelig for representanter fra alle Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner. Følg denne lenken for påmelding.

Frivillighet Norge arrangerer også et fagseminar om de frivillige organisasjonenes rolle i det norske demokratiet sammen med KS og Institutt for samfunnsforskning 8 mai under Demokratiuka i Kristiansand 2-8.mai. Mer informasjon kommer.

Politisk vårkonferanse er en del av Frivillighet Norges årsmøte

Denne halvdagskonferansen er den faglige delen av Frivillighet Norges årsmøte, som kommer direkte etterpå og foregår på samme sted. Det er mulig å delta på begge deler, eller bare en av delene. Les mer om årsmøtet her.

Kontaktperson

Bilde av Guri Idsø Viken
Guri Idsø Viken
Politisk seniorrådgiver
952 56 474
guri@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring