Hopp til hovedinnholdet

Vi feirer frivillighetens år 2022! Les mer →

Digital konferanse i samarbeid med Vestland fylkeskommune

Publisert:
Oppdatert:
Stian Davies og Stian Slotterøy Johnsen
Leder i hovudutvalg for kultur, idrett og integrering i Vestland fylkeskommune, Stian Davies, og generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. (Foto: Vestland fylkeskommune og Frivillighet Norge)

12. oktober arrangerte Frivillighet Norge og Vestland fylkeskommune konferansen Framtida til frivillig sektor i Vestland.

Målgruppen var representanter fra regionale frivillige organisasjoner og paraplyorganisasjoner i fylket. De frivillige organisasjonene hverdag preges fortsatt av smitteverntiltak som begrenser aktivitet og oppfølging av medlemmer og vekstmuligheter. Hensikten med konferansen var derfor å gi informasjon, faglig påfyll, praktiske tips, og å få innspill fra organisasjonene.

– Vestland skal bli Norges beste frivilligfylke. For å klare det vil vi bruke innspillene og erfaringsdelingen fra denne konferansen i det videre arbeidet med fylkeskommunens frivillighetsstrategi - sier leder i hovudutvalg for kultur, idrett og integrering i Vestland fylkeskommune, Stian Davies.

– Vi er allerede i gang med å jobbe med kunnskapsgrunnlaget. Det er avgjørende at frivilligheten gjennom organisasjonene blir en aktiv part i arbeidet gjennom dialog, møtesteder, undersøkinger og arenaer for innspill. Vi skal være en god samarbeidspartner for frivilligheten og en tilrettelegger for kommuner som ønsker å utvikle en frivillighetspolitikk. Vi er glade for at vi har med Frivillighet Norge med på laget, sier Davies.

– Samarbeidet med Vestland fylkeskommune er viktig for Frivillighet Norge. Vi har forstått at Vestland har store ambisjoner om å bli et foregangsfylke når det gjelder dialog og samhandling med frivillig sektor. Det vil styrke og løfte det frivillige arbeidet og de frivillige organisasjonene, og være med å legge til rette for at flere kan delta. Dette er noe vi ønsker å støtte opp om, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

Les også

Frivillige hender

Helhetlig frivillighetspolitikk gir gode resultater

PRESSEMELDING: Ny forskning viser at kommuner som har en frivillighetspolitikk samarbeider bedre med frivillige organisasjoner.

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Stian Slotterøy Johnsen, Siri Holm Lønseth, Rune Foshaug og Stian Juell

Frivillighet Norges høringssvar til distriktsmeldingen

Frivillighet Norge spilte inn at det er viktig at det finnes midler for å støtte nasjonale tiltak som bidrar til å øke samhandlingen og samarbeidet mellom fr...

Publisert | Høringssvar
Oppdatert:

Heidi-Iren Wedlog Olsen og Bjørn Lindstad

Møre- og Romsdal fylkeskommune har signert en intensjonsavtale med Frivillighet Norge

Intensjonsavtalen skal bidra til et tettere samarbeid mellom partene. Den skal blant annet bidra til at fylkeskommunen utvikler en helhetlig tilnærming til friv...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring