Hopp til hovedinnholdet

Er du klar for FNs internasjonale dag for frivillighet?

Publisert:
Oppdatert:
Frivillighetens dag
Foto: Frivillighet Norge, Birgitte Heneide

5. desember er det FNs internasjonale dag for frivillighet og en dag som markeres både nasjonalt og internasjonalt. Dagen er ment som en mulighet for å vise frem verdien av frivillighet, oppmuntre til støtte og verdsetting av frivilligheten i hele samfunnet.

I Norge markeres frivillighetens dag rundt om i hele landet og i mange ulike kanaler.
Det er en dag for å sette pris på og takke alle de frivillige.

Årets tema for FNs internasjonale dag for frivillighet er “Frivillighet for en inkluderende fremtid” og setter fokus på bærekraftsmål 10, «Mindre ulikhet» :

– Frivillighet gir muligheter for mennesker, spesielt de som ofte havner utenfor, til å påvirke sitt eget liv konkret og spille en konstruktiv rolle i lokalsamfunnet sitt ved å frivillig gi av sin tid og kapasitet. Gjennom frivillighet opplever ofte samfunn over hele verden styrket solidaritet og inkludering.

Frivillighet Norge markerer dagen med å invitere til faglig inspirasjon, debatter med politisk innhold, festivitas og priser til fantastiske frivillige på Sentralen i Oslo, og mye av dette blir også delt på streaming.

Hva skal dere gjøre i egen organisasjon og på sosiale medier?

Vi oppfordrer alle organisasjoner lag og foreninger, kommuner og andre aktører til å lage egne markeringer rundt om i landet. Frivillighet Norge har samlet tips, forslag og materiell for at flest mulig skal bli med og markere Frivillighetens dag!

Alt er samlet her frivillighetensdag.no/spre-ordet

Bli med og sette pris på frivilligheten 5. desember!

#frivilliginnsats #IVD2019 #volunteer4inclusion

Les også

Fem mennesker ser i kamera og smiler

Gjev frivillighetspris til initiativ for et inkluderende samfunn: – Det er masse ugjort enda

På Frivillighetens dag ble de nasjonale frivillighetsprisene delt ut. Av vinnerne, stod blant annet initiativtaker for tilrettelagt fotball i Haugesund og grunn...

Publisert
Oppdatert:

Vinnere på en scene

Bergen kommune er Årets frivillighetskommune 2023

Vinner av Årets frivillighetskommune er Bergen kommune. Utdelingen fant sted på Frivillighetens dag 5. desember. Prisen ble delt ut av kommunal- og distriktsmin...

Publisert
Oppdatert:

kollage med seks personer

Finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2023

De seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2023 er klare! Nå kan du stemme på din favoritt. Prisen deles ut av Frivillighet Norge, Kultur- og lik...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring