Hopp til hovedinnholdet

Er du klar for FNs internasjonale dag for frivillighet?

Publisert:
Oppdatert:
Frivillighetens dag
Foto: Frivillighet Norge, Birgitte Heneide

5. desember er det FNs internasjonale dag for frivillighet og en dag som markeres både nasjonalt og internasjonalt. Dagen er ment som en mulighet for å vise frem verdien av frivillighet, oppmuntre til støtte og verdsetting av frivilligheten i hele samfunnet.

I Norge markeres frivillighetens dag rundt om i hele landet og i mange ulike kanaler.
Det er en dag for å sette pris på og takke alle de frivillige.

Årets tema for FNs internasjonale dag for frivillighet er “Frivillighet for en inkluderende fremtid” og setter fokus på bærekraftsmål 10, «Mindre ulikhet» :

– Frivillighet gir muligheter for mennesker, spesielt de som ofte havner utenfor, til å påvirke sitt eget liv konkret og spille en konstruktiv rolle i lokalsamfunnet sitt ved å frivillig gi av sin tid og kapasitet. Gjennom frivillighet opplever ofte samfunn over hele verden styrket solidaritet og inkludering.

Frivillighet Norge markerer dagen med å invitere til faglig inspirasjon, debatter med politisk innhold, festivitas og priser til fantastiske frivillige på Sentralen i Oslo, og mye av dette blir også delt på streaming.

Hva skal dere gjøre i egen organisasjon og på sosiale medier?

Vi oppfordrer alle organisasjoner lag og foreninger, kommuner og andre aktører til å lage egne markeringer rundt om i landet. Frivillighet Norge har samlet tips, forslag og materiell for at flest mulig skal bli med og markere Frivillighetens dag!

Alt er samlet her frivillighetensdag.no/spre-ordet

Bli med og sette pris på frivilligheten 5. desember!

#frivilliginnsats #IVD2019 #volunteer4inclusion

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring