Hopp til hovedinnholdet

Finalistene til Årets nykommer i frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Collage med tre personer
Foto: Spoon/Petter Hjertholm

Rekrutteringsportalen Frivillig.no og Frivillighet Norge deler ut den nasjonale prisen Årets nykommer i Frivilligheten. Dette for å sette pris på engasjement og frivillig innsats fra de nye frivillige som har vist at det ikke er så vanskelig å komme i gang og engasjere seg.

– Det er veldig givende å være med og skape noe, sier Tore Bahrfod, leder i Vestby Sjakklubb. Han er en av tre finalister til Årets nykommer i Frivilligheten.

Rekrutteringsportalen Frivillig.no og Frivillighet Norge retter hvert år lyskasteren på noen som er nye i frivilligheten, som har gjort seg bemerket som en ressurs og vist at det ikke er så vanskelig å komme i gang og engasjere seg. Dette gjør Frivillighet Norge hvert år ved å dele ut en pris til en nykommer.

Prisen Årets nykommer i frivilligheten deles i 2023 ut av Stortingspresident Masud Gharahkhani på vegne av Frivillighet Norge og Frivillig.no, på Frivillighetens dag 5.desember på Sentralen i Oslo

Årets finalister

Avin Haji, leder i Indre Østfold Kvinnegruppen.

– Jeg skulle ønske at alle kunne gjøre frivillig arbeid.

Avin Haji er organisasjonsleder og frivillig i Indre Østfold Kvinnegruppen. Hun kom som flyktning til Sverige da hun var 9 år, og endte til slutt opp i Norge. Nå er hun 41 år, gift, og har 3 barn. Hun begynte med frivillighet for bare et par år siden, da for en mindre gruppe kvinner fra Kurdistan. I dag er hun frivillig og leder for en organisasjon for kvinner med nasjonaliteter fra hele verden.

Tore Bahrfod, leder i Vestby sjakklubb

– Først og fremst er det veldig gøy å være frivillig.

Tore Bahrfod er IT-utvikler og leder av Vestby Sjakklubb. Han er født og oppvokst i Oslo. Organisasjonen så sitt lys våren 2023, og siden har 47-åringen i tillegg også vært sjakktrener. Den sjakkengasjerte tobarnsfaren er en av finalistene. En av grunnen til at han startet klubben var nettopp barna. De måtte ut av kommunen for å spille sjakk.

Helene Iversen Toppe, speiderleder i Søreide speidergruppe, Bergen

– For meg er det veldig viktig at jeg påvirker, og at jeg hjelper.

Helene Iversen Toppe på 18 år, er speiderleder og frivillig i Søreide speidergruppe i Bergen. Hun har selv vært med som deltaker og speider i skoletiden, og etter en pause fra organisasjonen er hun nå tilbake som frivillig og speiderleder for 3. og 4. klassinger.

Les mer og se filmene om årets finalister

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring