Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet Norges arbeid med statsbudsjettet for 2024

Publisert:
Oppdatert:
tekst Statsbudsjett 2024 og symbol for penger
Frivillighet Norge bruker lupe på statsbudsjettet for frivilligheten.

Regjeringen legger frem sitt forslag til statsbudsjett for 2024, fredag 6.oktober klokken 09.00. Frivillighet Norge mener at det i tillegg til full momskompensasjon, bør komme grep i statsbudsjettet som viser vei mot en regelstyring av momskompensasjonsordningen for frivillige organisasjoner. Vi har dessuten gitt en del andre innspill til budsjettet.

– Momskompensasjonsordningen må bli en stabil og forutsigbar ordning som frigjør tid og midler til det frivilligheten skal og vil drive med, sier Stian Slotterøy Johnsen generalsekretær i Frivillighet Norge.

– Regjeringen har nedfelt et klart mål om full - og regelstyrt momskompensasjon i Hurdalsplattformen, det er på tide å innfri dette løftet nå. Frivillighet Norge er glad for at aktiviteten til frivillige organisasjoner er på vei opp, etter år med pandemi og tross økte utgifter i samfunnet. Med økt aktivitet følger også økte kostnader, og behov for kompensasjon for momsutgifter.

– Samtidig er det en reell bekymring for at støtten til frivillige organisasjoner på flere områder i praksis går ned, og over det faktum at regelstyring ennå ikke er på plass, tross tydelige politiske lovnader, påpeker Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har spilt inn behovet for en slik regelstyring i en årrekke, og gjorde det igjen opp mot statsbudsjettet for 2024. Vi har ellers gitt konkrete innspill rettet mot de ulike departementenes ordninger for tilskudd og annen virkemiddelbruk for å sikre frivillige organisasjoners rammebetingelser.

Når forslaget til statsbudsjett for 2024 foreligger vil Frivillighet Norge følge opp med overordnet reaksjon, og siden mer i dybden. Vi vil skrive notater og delta på relevante komitehøringer på Stortinget. Informasjon om alt vil legges her på nettsiden.

Den 17. oktober vil nettverksgruppen for økonomiske rammebetingelser ha møte dedikert til statsbudsjettet og dets konsekvenser for frivillige organisasjoner.

Vi vil også svært gjerne høre fra dere og hvordan statsbudsjettet påvirker deres organisasjoner. Vi vil dele saker om dette i tiden fremover.

Her kommer regjerningens statsbudsjett fredag 6. oktober.

Kontaktperson

Bilde av Camilla Svendsen Skriung
Camilla Svendsen Skriung
Politisk seniorrådgiver
90 64 18 12 
camilla@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring