Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetsprisen 2008 til likemann

Publisert:
Oppdatert:
Sven Mollekleiv og vinner av Frivillighetsprisen 2008 Harald Rishovd
Juryleder Sven Mollekleiv og vinner av Frivillighetsprisen 2008 Harald Rishovd. (Foto: Stian Slotterøy Johnsen, Frivillighet Norge)

Harald Rishovd fra Nedre Eiker i Buskerud mottok i dag den nasjonale Frivillighetsprisen fra kulturminister Trond Giske. Siden 1995 har Rishovd vært frivillig likemann gjennom Norges Blindeforbund og gjennomført over 1400 hjemmebesøk hos folk som nylig har mistet synet.

05.12.08

- Imponerende

- Omfanget av innsatsen er rett og slett imponerende. Men juryen er også opptatt av den enorme forskjellen Harald Rishovd utgjør for de han møter, sier juryleder Sven Mollekleiv.

- Å miste synet snur opp ned på livet. Rishovd har selv gått fra full jobb den ene dagen til en tilværelse som sterkt svaksynt og uten jobb den neste. Med dette som ballast bidrar han frivillig med å hjelpe andre som opplever det samme, sier Mollekleiv.

Foruten Mollekleiv har juryen bestått av stortingspolitiker Trine Skei Grande, redaktør Magne Lerø, Cato Zahl Pedersen og forsker Guro Ødegård.

Tid som teller

Frivillighet Norge deler ut Frivillighetsprisen hvert år på FNs internasjonale frivillighetsdag den 5. desember. Formålet er å synliggjøre den enorme frivillige innsatsen i samfunnet og å gi frivilligheten et ansikt.

Frivillighetsprisen ble i år delt ut for 13. gang. Prisen er en glassfigur som forestiller et timeglass med et hjerte inni, og slagordet for Frivillighetsprisen er "Tid som teller".

Hvert år legges det ned en frivillig innsats tilsvarende 113 500 årsverk i Norge.

2008_Mollekleiv_Rishovd_Foto: Stian S. Johnsen/Frivillighet Norge
2008_Rishovd_Giske_Foto: Stian S. Johnsen/Frivillighet Norge

Opprinnelig publisert: 05.12.08

Les også

Fem mennesker ser i kamera og smiler

Gjev frivillighetspris til initiativ for et inkluderende samfunn: – Det er masse ugjort enda

På Frivillighetens dag ble de nasjonale frivillighetsprisene delt ut. Av vinnerne, stod blant annet initiativtaker for tilrettelagt fotball i Haugesund og grunn...

Publisert
Oppdatert:

Vinnere på en scene

Bergen kommune er Årets frivillighetskommune 2023

Vinner av Årets frivillighetskommune er Bergen kommune. Utdelingen fant sted på Frivillighetens dag 5. desember. Prisen ble delt ut av kommunal- og distriktsmin...

Publisert
Oppdatert:

kollage med seks personer

Finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2023

De seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2023 er klare! Nå kan du stemme på din favoritt. Prisen deles ut av Frivillighet Norge, Kultur- og lik...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring