Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetsprisen 2008 til likemann

Publisert:
Oppdatert:
Sven Mollekleiv og vinner av Frivillighetsprisen 2008 Harald Rishovd
Juryleder Sven Mollekleiv og vinner av Frivillighetsprisen 2008 Harald Rishovd. (Foto: Stian Slotterøy Johnsen, Frivillighet Norge)

Harald Rishovd fra Nedre Eiker i Buskerud mottok i dag den nasjonale Frivillighetsprisen fra kulturminister Trond Giske. Siden 1995 har Rishovd vært frivillig likemann gjennom Norges Blindeforbund og gjennomført over 1400 hjemmebesøk hos folk som nylig har mistet synet.

05.12.08

- Imponerende

- Omfanget av innsatsen er rett og slett imponerende. Men juryen er også opptatt av den enorme forskjellen Harald Rishovd utgjør for de han møter, sier juryleder Sven Mollekleiv.

- Å miste synet snur opp ned på livet. Rishovd har selv gått fra full jobb den ene dagen til en tilværelse som sterkt svaksynt og uten jobb den neste. Med dette som ballast bidrar han frivillig med å hjelpe andre som opplever det samme, sier Mollekleiv.

Foruten Mollekleiv har juryen bestått av stortingspolitiker Trine Skei Grande, redaktør Magne Lerø, Cato Zahl Pedersen og forsker Guro Ødegård.

Tid som teller

Frivillighet Norge deler ut Frivillighetsprisen hvert år på FNs internasjonale frivillighetsdag den 5. desember. Formålet er å synliggjøre den enorme frivillige innsatsen i samfunnet og å gi frivilligheten et ansikt.

Frivillighetsprisen ble i år delt ut for 13. gang. Prisen er en glassfigur som forestiller et timeglass med et hjerte inni, og slagordet for Frivillighetsprisen er "Tid som teller".

Hvert år legges det ned en frivillig innsats tilsvarende 113 500 årsverk i Norge.

2008_Mollekleiv_Rishovd_Foto: Stian S. Johnsen/Frivillighet Norge
2008_Rishovd_Giske_Foto: Stian S. Johnsen/Frivillighet Norge

Opprinnelig publisert: 05.12.08

Les også

Hasnain Asghar (19) fra Stovner er vinner av Den nasjonale frivillighetsprisen 2022.

Hasnain (19) fra Stovner vant Den nasjonale frivillighetsprisen 2022

Den nasjonale frivillighetsprisen deles i år ut til Hasnain Asghar, som i en alder av 19 år allerede har blitt et forbilde i lokalsamfunnet på Stovner i Oslo.

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Finalistene til Frivillighetsprisen 2022

Her er de seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2022

I dag lanseres de seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2022. Finalistene er fra Tromsø, Røros, Stavanger, Radøy, Oslo og Bærum. Nå kan du stem...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Unge speidere fyrer bål og koser sammen med speiderleder

Hvem er Norgesmester i frivillighet?

Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med frivillige innsats. Nå kan du nominere en d...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring