Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetsprisen 2008 til likemann

Publisert:
Oppdatert:
Sven Mollekleiv og vinner av Frivillighetsprisen 2008 Harald Rishovd
Juryleder Sven Mollekleiv og vinner av Frivillighetsprisen 2008 Harald Rishovd. (Foto: Stian Slotterøy Johnsen, Frivillighet Norge)

Harald Rishovd fra Nedre Eiker i Buskerud mottok i dag den nasjonale Frivillighetsprisen fra kulturminister Trond Giske. Siden 1995 har Rishovd vært frivillig likemann gjennom Norges Blindeforbund og gjennomført over 1400 hjemmebesøk hos folk som nylig har mistet synet.

05.12.08

- Imponerende

- Omfanget av innsatsen er rett og slett imponerende. Men juryen er også opptatt av den enorme forskjellen Harald Rishovd utgjør for de han møter, sier juryleder Sven Mollekleiv.

- Å miste synet snur opp ned på livet. Rishovd har selv gått fra full jobb den ene dagen til en tilværelse som sterkt svaksynt og uten jobb den neste. Med dette som ballast bidrar han frivillig med å hjelpe andre som opplever det samme, sier Mollekleiv.

Foruten Mollekleiv har juryen bestått av stortingspolitiker Trine Skei Grande, redaktør Magne Lerø, Cato Zahl Pedersen og forsker Guro Ødegård.

Tid som teller

Frivillighet Norge deler ut Frivillighetsprisen hvert år på FNs internasjonale frivillighetsdag den 5. desember. Formålet er å synliggjøre den enorme frivillige innsatsen i samfunnet og å gi frivilligheten et ansikt.

Frivillighetsprisen ble i år delt ut for 13. gang. Prisen er en glassfigur som forestiller et timeglass med et hjerte inni, og slagordet for Frivillighetsprisen er "Tid som teller".

Hvert år legges det ned en frivillig innsats tilsvarende 113 500 årsverk i Norge.

2008_Mollekleiv_Rishovd_Foto: Stian S. Johnsen/Frivillighet Norge
2008_Rishovd_Giske_Foto: Stian S. Johnsen/Frivillighet Norge

Opprinnelig publisert: 05.12.08

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring