Hopp til hovedinnholdet

Full momskompensasjon kommer i regjeringsplattformen

Publisert:
Oppdatert:
Bilde av personer som demonstrerer for full momskompensasjon med plakater foran Stortinget.
Full momskompensasjon har lenge vært en kampsak for frivillig sektor.

NTB melder at Senterpartiet og Arbeiderpartiet er enige om å gi full momskompensasjon til frivilligheten.

Endelig får vi fjernet denne skatten på dugnad, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Etter at momskompensasjonsordningen ble etablert i 2010 har midlene økt, men det har aldri vært nok til å kompensere momsutgiftene fullt ut. I 2020 fikk frivillige organisasjoner tilbakebetalt 81,1 % av momsen.

Nå får vi endelig fjernet denne skatten på dugnad. Dette er en stor seier for frivillig sektor, i en sak vi har kjempet for lenge. Dette betyr at frivillige organisasjoner får bruke midlene fra medlemskontingenter, dugnader, innsamlinger, gaver og tilskudd på aktivitet i stedet for avgift, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har sendt innspill om full og regelstyrt momskompensasjon og mener det er viktig at denne regelstyres til 100% for å gi frivillige organisasjoner forutsigbarhet.

Vi legger til grunn at ordningen nå skal regelstyres sånn at organisasjonene for alvor er sikret full momskompensasjon for fremtiden, sier Slotterøy Johnsen.

Det er flertall på Stortinget for full momskompensasjon, så det er all grunn til å tro at regjeringen vil få gjennom denne saken.

Jeg er veldig glad for at den påtroppende regjeringen vil prioritere full momskompensasjon for frivilligheten. Takk til Senterpartiet og Arbeiderpartiet for at dere har lyttet til frivilligheten, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har jobbet for full momskompensasjon siden etableringen i 2005. Dette har vært frivilligheten viktigste felles kampsak.

Det har vært en lang vei å gå, og hele frivillig sektor har gått den sammen. Dette viser hvor sterke vi er som sektor når vi står samlet bak politiske krav, avslutter Slotterøy Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring