Hopp til hovedinnholdet

Gjensidigestiftelsen bidrar til at flere barn og unge finner fritidsaktiviteter i 2022.

Publisert:
Oppdatert:
Skjermbilde av Ungfritid.no
Ungfritid.no har fått støtte fra Gjensidigestiftelsen for å synligjøre fritidsaktiviteter i regi av frivillige organisasjoner.

Frivillighet Norge har fått tildelt kr 700.000,- til prosjektet Ungfritid for alle i 2022 og er veldig glad for denne støtten. Midlene skal bidra til å synliggjøre frivillige organisasjoner som viktige tilbydere av fritidsaktiviteter og fellesskap rundt i landet.

Styret i Gjensidigestiftelsen har innvilget 88,9 millioner til 499 prosjekter i tildelingen «En aktiv fritid for alle» Formålet med tildelingen er å inkludere og beholde flere i organiserte fritidsaktiviteter og øke tilbudet av sosiale møteplasser.

Frivillighet Norges prosjekt Ungfritid for alle skal gjennom Ungfritid.no bidra til å fremme frivillige organisasjoners organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge.

Frivillige organisasjoner har mange gode og varierte varige fritidsaktiviteter for barn og unge, men det er ikke alle som kjenner til alt. 71 % av befolkningen ønsker seg bedre oversikt over fritidsaktiviteter viser Frivillighetsbarometeret 2021.

Ungfritid for alle skal bidra til at barn og unge 6-26 år:

  • Deltar i sosiale aktiviteter og får nye venner
  • Lærer nye ting og opplever mestring
  • Får være sammen med trygge voksne
  • Opplever at en organisert fritidsaktivitet fremdeles passer for dem
  • Blir engasjert i frivillig arbeid

Muligheter samles på Ungfritid.no

Mulighetene for deltakelse samles nå på Ungfritid.no og her synligjøres og markedsføres fritidsaktivitetene mot barnefamilier og unge som ikke deltar fra før. I pandemien ser vi økt behov for invitasjoner til fellesskapene, fritidsaktivitetene og møteplassene i organisasjonene.

Ungfritid.no samler ukentlige og månedlige organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge opp til 26 år i regi av frivilligheten. Her viser vi frem mangfoldet av tilgjengelige muligheter innenfor friluftsliv, kultur, klubb og idrett, med muligheter for læring, mestring og utvikling. Barnefamilier og andre som støtter barn og unges oppvekst kan søke på sin kommune og bydel og finne frem til aktuelle fritidsaktiviteter ved bruk av filtersøk.

Når frivillige organisasjoner nå skal rekruttere nye deltakere fremover, vil Ungfritid.no være et nasjonalt og gratis verktøy ,som synliggjør organisasjonene og deres aktiviteter for nye deltakere. Det er gratis å bruke og alle registrert i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund blir automatisk godkjent.

For at alle skal med

Det er også behov for økt bevisstgjøring og mer kunnskap for økt rekruttering, og for å kunne legge til rette for at alle barn og unge kan få delta i organisasjonene over tid. På Ungfritid sine redaksjonelle sider finnes tips for organisasjoner som ønsker å inkludere flere nye barn og unge i sine fritidsaktiviteter fremover.

Les mer om Ungfritid.no og rekruttering av barn og unge.

Fritidsaktiviteter i koronatid:

Mange fritidsaktiviteter kan gjennomføres med godt smittevern. Sjekk gjerne ut smittevernsveilederen for frivillige organisasjoner.

Kontaktperson

Bilde av Vanja Konradsen
Vanja Konradsen
Prosjektleder, Økt deltakelse
Frivillig.no, Ungfritid.no
215 67 666 / 982 56 770
vanja@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring