Hopp til hovedinnholdet

Hvem er Norgesmester i frivillighet?

Publisert:
Oppdatert:
Pressemeldinger
En frivillig fra Røde Kors. (Foto: Hedvig Kolboholen)
For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Nå skal Frivillighet Norge dele ut Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. (Foto: Hedvig Kolboholen)

Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats. Nå kan du nominere en du setter pris på i din organisasjon!

2021 har som 2020 vært et annerledes år grunnet koronaviruspandemien. Frivillige organisasjoner har måtte tenke nytt rundt aktiviteter, arrangementer og reiser. Mange i frivilligheten er slitne etter halvannet år med restriksjoner, men det er også mange utrettelige frivillige som har bidratt til å holde hjulene i gang.

– De frivillige organisasjonene har tilpasset seg den nye virkeligheten og bidratt der vi har sett behov. Koronakrisen har vist betydningen av frivilligheten for samfunnet og lokalmiljøene, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighetens rolle i sommerferien

Frivillige organisasjoner kan nå gjennomføre mange av sine aktiviteter, så lenge de overholder gjeldende råd og anbefalinger om smittevern. Selv om større arrangementer fortsatt er avlyst gjennomføres flere aktiviteter i mindre skala enn normalt.

– Det er godt å se at stadig flere aktiviteter kommer i gang! Sommeren ville ikke vært den samme uten frivilligheten. Flere har feriert hjemme i Norge til sjøs og til fjells og frivilligheten har stilt opp med beredskap for at turen skal være trygg. Mange har arrangert sommeraktiviteter for barn og unge. Frivilligheten bidrar også i vaksinasjonsprogrammene mange steder, sier Slotterøy Johnsen.

Også bra for de frivillige

Å være frivillig er også givende for de som gjør en frivillig innsats.

– For mange er deltakelse i frivillige aktiviteter sommerens sosiale høydepunkt. Ferien er heller ikke like lett for alle. Noen har ikke råd til dyre ferieturer, andre er kanskje ensomme eller har ikke noen å reise på ferie med. Frivilligheten samler befolkningen og gir alle mulighet til gode opplevelser og en meningsfylt fritid, sier Slotterøy Johnsen.

Vil vise frivillighetens verdi

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Til tross for pandemien har over halvparten av befolkningen har vært frivillig i løpet av det siste året. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige mennesker som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier Slotterøy Johnsen.

Send inn ditt forslag nå – fristen er 15. september

Nominer din kandidat til Frivillighetsprisen på www.frivillighetensdag.no

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring