Hopp til hovedinnholdet

Innspill på forskrift om tilskudd til integrering

Publisert:
Oppdatert:
Flere par hender tett i tett holder i en rokkering
Foto: Hedvig Kolboholen

Arbeids- og inkluderingsdepartementet har laget forslag til forskrift om tilskudd for integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner på høring. Forskriften skal gjelde fra 1. januar 2024. Frivillighet Norge ha sendt innspill.

Frivillighet Norge mener generelt at det er riktig å forskriftsfeste tilskuddsordninger til frivillige organisasjoner. I innspillet støtter vi at ordningen forskriftsfestes for å gjøre den enklere og mer tilgjengelig for de som søker.

Noen punkter fra innspillet:

  • Frivillighet Norge mener at antallet kommuner som skal være med og forvalte ordningen ikke bør avgrenses til 40 kommuner, men at alle kommuner bør være med. Det vil sikre likere vilkår for organisasjoner, når ordningen ikke øremerkes enkelte kommuner. Vi foreslår at alle kommuner inkluderes i ordningen.
  • Det er viktig at forskriften ikke medfører at de som mottar tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner må avstå fra å søke midler fra flere statlige tilskuddsordninger når det er nødvendig for å skaffe nok midler til å gjennomføre tiltakene.
  • Frivillighet Norge støtter også forslaget om at man kan få innvilget flerårige tilskudd. Vi er svært positive til at departementet følger opp dette. Det er i tråd med Stortingets vedtak om en bedre støtteordning for organisasjoner og frivilligheten.

Her kan dere laste ned hele innspillet fra Frivillighet Norge.

Kontaktperson

Bilde av Ida Marie Holmin
Ida Marie Holmin
Assisterende generalsekretær
21 56 76 58
ida@frivillighetnorge.no

Les også

Foredragsholder står foran et lerret. Foran sitter deltakere.

Middag på Melahuset

Mange hadde trosset denne tirsdagens glatte føre og kommet seg til Melahuset i Oslo. Frivillighet Norge sammen med MIO, MiR og Norges Bygdekvinnelag inviterte t...

Publisert
Oppdatert:

Bilde av Nicole Furnes og Mohammed Jirde Ali, foran uskarpt bakgrunnsbilde av kontorer, ser i kamera

– Det er magisk at vi er en nøytral arena for så ulike foreninger

BIF - Bodøs internasjonale foreninger består per i dag av 13 aktive og synlige organisasjoner, og spiller en stor rolle i det vi går inn i året 2024. Da skal ne...

Publisert
Oppdatert:

Illustrasjon av tre karakterer foran turkis bakgrunn og fest-vimpler. Forberedt matbord foran dem.

Deler normkreative metoder

Over et tiår har JM Norway jobbet fram nye metoder for å skape et mer inkluderende ungt kulturliv. Sammen med Frivillighet Norge deler de nå erfaringene i form ...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring