Hopp til hovedinnholdet

Larvik kommunes første frivillighetsuke ble en suksess

Publisert:
Oppdatert:
Skjermbilde fra Frivillighetsuka
Larvik arrangerte sin første frivillighetsuke, og det ble en suksess! Foto: Skjermdump

Larvik kommune gjennomførte i februar sin første, årlige frivillighetsuke. Uken var full av samlinger, kurs og faglig påfyll for organisasjoner og kommuneansatte. Uka er et tiltak i Larviks frivillighetsstrategi, og målet er et enda tettere samarbeid mellom kommune og frivillighet.

Larvik kommune vedtok sin frivilligstrategi i 2022, og et av tiltakene frivilligheten ønsket seg var flere møteplasser mellom kommune og frivilligheten, og mer faglig påfyll. Kommunen tok utfordringen, og i år ble den første årlige frivillighetsuka avholdt, med kurs i rekruttering, kommunikasjon, søknadsskriving, samt egne fagsamlinger for kommunalt ansatte.

Samarbeid er nøkkelen

Frivillighet Norge deltok på uken med innlegg om Veileder for økt deltagelse i frivilligheten, et verktøy for hvordan kommunen og frivilligheten kan samarbeide for å engasjere flere i lokalsamfunnet.

- Å etablere felles verktøy er et godt utgangspunkt for samarbeid, forteller Jørgen Lysa, rådgiver i Frivillighet Norge. I innleggene sine pekte han på kommunens rolle som veileder og tilrettelegger, og frivillighetens rolle som utfører og driver av aktivitet og tilbud.

Rådgiver Jørgen Lysa presenterer veilederen for lokale organisasjoner
Rundt 60 organisasjoner var til stede da Frivillighet Norge presenterte tall og fakta om rekruttering, og Veileder for økt deltagelse i frivilligheten.

Kommunene kan skrive avtale med Frivillighet Norge

Fra 2024 kan kommuner skrive en avtale med Frivillighet Norge, hvor det testes ut en arbeidsmodell med ulike tiltak som frivilligheten og kommunene kan sette i verk. Modellen omsette frivillighetspolitikk ut i livet og Ungfritid.no er et viktig verktøy som inngår i flere tiltak.

- Larvik kommune har et meget godt grunnlag for å lykkes med sitt frivillige arbeid. Vi ønsker å hjelpe dem videre, og håper på et enda tettere samarbeid i året som kommer, avslutter Jørgen.

Faktaboks:

Frivillighet Norge og KS har en samarbeidsplattform og kommunene kan få hjelp til å utvikle sin kommunale frivillighetspolitikk. Frivillighet Norge driver verktøy for økt deltakelse i lokale lag og foreninger.

Nyttige lenker

Veileder for økt deltagelse

Veileder for økt deltagelse

Til deg i kommunen

Kommunal frivillighetspolitikk

https://samhandlingskoden.no/

Kontaktperson

Bilde av Jørgen Lysa
Jørgen Lysa
Rådgiver, Økt deltakelse
99502631
jorgen@frivillighetnorge.no

Les også

Hender som skriver på et pc-tastatur

Nå kan kommuner ta i bruk Ungfritid.no

Stadig flere undersøkelser avdekker et behov for en god oversikt over fritidsaktiviteter for barn og unge. Nå kan kommuner med frivillighetspolitikk inngå samar...

Publisert
Oppdatert:

To frivillige med grønn og gul t-skjorte der en av dem holder på skulderen til den andre

Ser organisasjonen din etter flere frivillige?

Det er snart frivillighetens dag og da blir mange inspirert til å finne noe å engasjere seg i. På frivillighetens egen nettside – Frivillig.no – kan organisasjo...

Publisert
Oppdatert:

Kvinne i midten av bildet med et barn på hver side av seg

Få med barn og unge i fritidsaktiviteter!

For øyeblikket leter flere barn og unge etter faste aktiviteter å delta på, og det kan være vanskelig å få oversikt over hvilke fritidstilbud som finnes. På Ung...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring