Hopp til hovedinnholdet

Møre- og Romsdal fylkeskommune har signert en intensjonsavtale med Frivillighet Norge

Publisert:
Oppdatert:
Heidi-Iren Wedlog Olsen og Bjørn Lindstad
Fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen signerer avtalen på vegne av Møre og Romsdal fylkeskommune. Politisk seniorrådgiver Bjørn Lindstad representerte Frivillighet Norge ved signeringen av avtalen. Foto: Frivillighet Norge

Intensjonsavtalen skal bidra til et tettere samarbeid mellom partene. Den skal blant annet bidra til at fylkeskommunen utvikler en helhetlig tilnærming til frivillig sektor gjennom en frivillighetspolitikk.

Kommune og regionreformen fører til at fylkeskommunene får flere oppgaver som også berører frivillig sektor regionalt. Frivillighet Norge har derfor hatt et økt fokus på fylkeskommunene de siste 2 årene

- Vi er veldig glade for at Møre- og Romsdal ønsker Frivillighet Norges kompetanse i sin frivillighetspolitiske satsning. Som en del av kommune og regionreformen vil fylkeskommunene få en viktigere rolle som regional utviklingsaktør, både knyttet til sine egne oppgaver, men også i sitt arbeid inn mot kommunene. Avtalen vil stimulere til samarbeid mellom fylkeskommunen og Frivillighet Norge for å styrke bredden av frivilligheten både i fylkeskommunen og i kommunene i Møre- og Romsdal – sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

- Møre og Romsdal fylkeskommune har jobbet systematisk med rammevilkårene for det frivillige feltet, sier fylkeskultursjef Heidi-Iren Wedlog Olsen.

- Fylkeskommunen har prioritert feltet i svært mange år, både gjennom gjeldende regionale planer, prosjekt og tiltak, og i form økonomiske virkemidler. Vi har tidligere hatt en egen frivilligplan. I forlengelsen av ny frivilligmelding, ønsker vi nå å utarbeide en ny temaplan som er tilpasset vårt fylke. Vi er glad for å ha Frivillighet Norge med på laget og ser frem til et tett og godt samarbeid i Møre og Romsdal, avslutter Wedlog Olsen.

Frivillighet Norge har ulike former for samarbeid med flere fylkeskommuner men Møre og Romsdal er den første fylkeskommunen som inngår en slik intensjonsavtale.

- Vi håper flere fylkeskommuner følger Møre og Romsdals eksempel etter at sammenslåingsprosessen i fylkene og kommunene er ferdige fra og med 2020 avslutter Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring