Hopp til hovedinnholdet

Påfyll til vektøykassa?

Publisert:
Oppdatert:
En mann setter en spiker ri en vegg
Frivillighet Norge har mange verktøy for frivillige organisasjoner. Foto: Hedvig Kolboholen

Nå skyter aktiviteten i lag og foreninger fart! Det merker vi i Frivillighet Norge på etterspørselen etter våre verktøy og kurs. Mange skal i gang med nye planer etter koronapandemien. Se hva vi har og om du finner noe du kan bruke i din organisasjon!

Her finner du en meny med våre viktigste verktøy, råd og tips til frivillige organisasjoner.

Du kan også gå rett til verktøysiden vår ved å trykke her.

Elleve gode råd til styret!

Er du ny i styret, eller trenger du inspirasjon og oppfriskning? Medlemsorganisasjonene i Frivillighet Norge har samlet de beste rådene og vedtatt elleve anbefalinger til godt styresett. Disse finnes også som et praktisk nettkurs. Lær om blant annet hva styreansvaret betyr, hvordan dere bygger og tar vare på omdømmet til organisasjonen du sitter i styret for, og hvordan dere driver et forsvarlig økonomiarbeid.

Her finner du kurset i styrearbeid


Organisasjonshåndboka fra A-Å

Frivillighet Norges organisasjonshåndbok er populær. I den finner du en grunnleggende innføring i organisasjonsdrift, nyttig både når du skal starte en organisasjoner, gjennomføre årsmøte og få oversikt over hva det betyr å drive en organisasjon. Organisasjonshånboka finnes i digital versjon, som du også kan laste ned. Det er også mulig å bestille papirversjon.

Les alt om organisasjonshåndboka her

Personvern - Regler og tips

Kravene til frivillige organisasjoner om å behandle personopplysninger forsvarlig har økt de siste årene. Hvilke opplysninger er det greit å be om fra medlemmer og deltakere? Hvilke regler gjelder for hva dere kan bruke informasjonen til?

Frivillighet Norge hjelper dere å finne ut av dette. Derfor har vi en veiledere om Personvern.

Her finner du veilederen vår om personvern og GDPR

Gratis programvare til organisasjonen

Visste du at Techsoup Norge er administrert av Frivillighet Norge. Vi tror at frivilligheten kan skape enda større verdier og bli bedre i sitt arbeid gjennom å ta i bruk ny teknologi.

TechSoup bidrar til dette gjennom å formidle gratis eller sterkt rabattert programvare gjennom sitt donasjonsprogram, der titalls donasjonspartnere, som bl.a. Microsoft, Zoom og Bitdefender, deltar.

Les mer om fordelene med Techsoup her

Kurs, kurs, kurs!

Følg med på Frivillighet Norges kurskalender! Vi setter stadig opp kurs som er nyttige i organisasjonsarbeidet. Det kan være grunnkurs i å skrive prosjektsøknader eller hvordan lykkes på sosiale medier, kurs i prosjektledelse, workshops om inkludering og mye mer.

Se hvilke kurs og arrangementer vi har nå her

Les om kurs og foredrag dere kan bestille her

Veileder for smittevern i frivillige organisasjoner

Frivillige organisasjoner kan gjennomføre aktiviteter innenfor gjeldende regler og anbefalinger. Frivillighet Norge har laget en veilederen som gir en oversikt over disse, samt noen lokale regler. Det er viktig at hver organisasjon i tillegg følger med på gjeldende regler i egen kommune. Vi oppdaterer veilederen fortløpende og du kan abonnere på nyheter om den.

Her finner du smitteveilederen

Rekruttering og inkludering

Mange organisasjoner bruker mye tid på å rekruttere. Vi hjelper deg! Frivillighet Norge driver en rekke verktøy som skal gjøre det lettere i din organisasjon å få flere medlemmer og frivillige – og å ta vare på dem.

Frivillig.no

Frivillig.no er en nettside for rekruttering av nye frivillige til organisasjoner over hele Norge. På Frivillig.no synliggjør vi frivillige oppgaver og organisasjoner på en samlet nettside. Det finnes også hjelpesider med tips til både frivillige organisasjoner som skal rekruttere samt råd til folk som har lyst å bli frivillige.

Les om Frivillig.no her

Ungfritid.no

Ungfritid.no er en digital oppslagstavle hvor frivillige organisasjoner kan legge ut varige fritidsaktiviteter for barn og unge. Vi gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne deltakere, og enklere for barn, ungdom, foresatte og andre å finne fritidsaktiviteter.

Les om Ungfritid.no her

Støtteordninger for deltakelse i fritidsaktiviteter i frivillige organisasjoner

Stotte.ungfritid.no er en samlet oversikt over en mengde støtteordninger på både finansiell støtte, utstyrstøtte og fadderordninger til frivillige organisasjoner og/eller deltakere på aktiviteter for barn og unge.

Besøk stotte.ungfritid.no her

Mangfoldsplakaten

Gjennom Mangfoldsplakaten oppfordrer vi hverandre til å jobbe for å øke mangfoldet i organisasjonene våre og speile bredden i befolkningen. Frivillighet Norge vedtok Mangfoldsplakaten på sitt årsmøte 28. mai 2020.

Det etniske og kulturelle mangfoldet i befolkningen i Norge har økt vesentlig de siste tiårene og er en av de tydeligste endringene i befolkningen, og vil fortsette å være det også i fremtiden.

Les mangfoldsplakaten og tips om mangfold i organisasjoner her

Inkludering på topp

Frivillighet Norge jobber med programmet Inkludering på topp. Målet er å identifisere og peke på utfordringer, finne og dele løsninger og verktøy for hvordan frivillige organisasjoner kan øke det etniske og kulturelle mangfoldet i ledelsen og blant ansatte og tillitsvalgte.

Vi har laget arbeidsverktøy om inkludering på topp, mangfoldsledelse, mangfoldig rekruttering, mangfoldige valgkomiteer og styre og mangfoldig kommunikasjon.

Her finner du arbeidsverktøyene for å utvikle mangfold i organisasjonen

Samarbeide med kommunen?

Hva slags politikk er best for frivilligheten i din kommune? Frivillighet Norges råd til kommuner er å gå i dialog med lag og foreninger lokalt. Frivillige organisasjoner kan påvirke frivillighetspolitikken i kommunen. Vi har laget en egen ressursside med råd til kommuner og frivillige lag og foreninger om dette.

Besøk Samhandlingskoden.no her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring