Hopp til hovedinnholdet

Mer forskning på frivillighet

Vi jobber for mer forskning frivillighet, så organisasjoner og myndigheter skal kunne forstå sektoren og ta informerte valg

Kort om forskning på frivillighet:

 • Forskning om frivillighet er viktig fordi organisasjonene og myndighetene trenger kunnskap for å kunne ta de riktige valgene for fremtiden.
 • Vi jobber med kontakt mellom frivillighet og forskningsmiljøer og for at forskningen formidles på en måte som er forståelig for organisasjonene.
 • Hvert år utfører Frivillighet Norge en befolkningsundersøkelse om frivillighet kalt Frivillighetsbarometeret, i samarbeid med Kantar TNS.

Tidligere frivillighetsbarometere

Andre kilder til forskning:

Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor: https://www.samfunnsforskning.no/sivilsamfunn/

Statistisk sentralbyrå: https://www.ssb.no/kultur-og-fritid

Relaterte nyheter

 • Frivillighetsbarometeret 2023 – invitasjon til å delta i undersøkelsen

  Nå kan dere finne ut hva befolkningen mener om deres organisasjon, ulike tema eller kanskje noe som berører kommunevalget? Alle medlemsorganisasjoner i Frivillighet Norge har mulighet til å bli med ved å stille egne spørsmål. Disse vil ikke være en del av barometeret som Frivillighet Norge presenterer. Organisasjonene vil få resultatene tilsendt for eget bruk.

  Publisert: 15.02.23

  Oppdatert:
 • Vårt frivillige arbeid er verdt 78 milliarder kroner i året

  Pressemelding: I dag publiserte SSB sitt årlige satellittregnskap, som viser verdien av frivillig arbeid. Det forteller om en stor frivillig innsats i Norge og et viktig bidrag til norsk økonomi. Samtidig er Frivillighet Norge bekymret for hvordan koronatiltak rammer frivilligheten.

  Publisert: 17.11.20

  Oppdatert:
 • Ny forskning viser at frivilligheten vokser

  To nye rapporter fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor viser at frivillig sektor er i vekst. Både antall organisasjoner, antall medlemmer og økonomien i sektoren vokser. – Frivillig sektor i Norge er sterk og livskraftig, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

  Publisert: 06.02.20

  Oppdatert:
 • Helhetlig frivillighetspolitikk gir gode resultater

  PRESSEMELDING: Ny forskning viser at kommuner som har en frivillighetspolitikk samarbeider bedre med frivillige organisasjoner.

  Publisert: 29.01.20

  Oppdatert:
 •  
  Frivillig innsats skaper verdier for omlag 76 milliarder

  PRESSEMELDING: I dag presenterte SSB satellittregnskapet for frivillig sektor. Her vises det at frivillig arbeid bidro med en verdiskaping tilsvarende 75,7 mrd. i 2017. Frivillighet Norge mener tallene viser hvor viktig frivillig sektor er for samfunnet vårt.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 • Frivillighetsbarometeret 2019

  PRESSEMELDING: I dag presenterte Frivillighet Norge årets Frivillighetsbarometer. Barometeret er en befolkningsundersøkelse som gjøres årlig i samarbeid med Kantar. I årets undersøkelse får vi blant annet vite at 63 prosent av befolkningen har gjort frivillig arbeid i løpet av det siste året.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 • Frivilligheten og fremtiden

  Hvilke holdninger knyttes til frivillighet i den offentlige debatten, og hvilke trender har potensiale for å bli viktigere for frivilligheten i fremtiden?

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 • Innspill fra Frivillighet Norge til forskningsprogram om frivillig sektor

  Frivillighet Norge ble den 19. juni invitert til å komme med innspill til neste periode for Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 

Kontaktperson

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær
959 33 862
stian@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring