Hopp til hovedinnholdet

Frivilligheten på Arendalsuka

Frivillighet Norge er tilstede på Arendalsuka med våre politiske budskap og kampanjer

Stian Slotterøy Johnsen, Berit Kjøll, Heikki Eidsvoll Holmås
Generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen, president i Norges Idrettsforbund Berit Kjøll, og styreleder i Frivillighet Norge Heikki Eidsvoll Holmås, på Arendalsuka 2019. Foto: Birgitte Heneide

Hva er Arendalsuka?

Arendalsuka skal være en politisk møteplass som bidrar til engasjement og interesse for politikk og bidrar til at organisasjoner og enkeltpersoner kommer i direkte kontakt med sentrale nasjonale aktører innenfor politikk, organisasjons- og næringsliv.

Arendalsuka arrangeres i uke 33 og har blitt en stor arena for samfunnsdebatt. https://arendalsuka.no/7050

Frivillighet Norge på Arendalsuka:

Vårt mål er å skape større rom for frivilligheten. Vi jobber for at frivillighet skal være på dagsorden under programmet gjennom uken og er tilstede med våre politiske budskap og våre kampanjer, og deltar i ulike debatter. Vi inviterer våre nasjonale politikere til turer og samtaler, vi inkluderer dem i debatter vi selv arrangerer og Arendalsuka har nå etablert to teltscener for frivillige organisasjoner.

De siste årene har det blitt gjennomført «Møteplass Folkehelse» i regi av Frivillighet Norge i samarbeid med Helse og omsorgsdepartementet. Frivillighet Norge har også hatt tradisjon for å samle frivillig sektor til en felles fest i samarbeid med Norsk Tipping.

Frivillighet Norge booker en standplass som bemannes fra mandag kl. 13 til fredag kl 14 av ulike medlemsorganisasjoner. Disse får disponere standen en halv dag hver og informasjon om denne muligheten kommer ut til våre medlemsorganisasjoner i mars.

Kontaktpersoner:

For praktiske spørsmål: Vanja Konradsen [email protected]

Politisk tematikk: Stian S. Johnsen [email protected]

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen

Relaterte nyheter

 • Arendalsuka 2021

  Her er nyttig informasjon for frivillige organisasjoner som planlegger å delta på Arendalsuka den 16.-20. august 2021.

  Publisert: 06.04.21

  Oppdatert:
 • Skal din organisasjon delta på Arendalsuka 2020?

  Her kommer informasjon til frivillige organisasjoner som skal delta på Arendalsuka 10-14. august. Påmelding til program, booking av telt og stands åpner i dag.

  Publisert: 10.02.20

  Oppdatert:
 • Frivilligheten er ikke demokratiets veggpryd

  PRESSEMELDING: Ei Arendalsuke er over. Vi reiser inspirerte tilbake, men med en viss bismak. For mens Arendalsuka har definert seg som demokratiets dansegulv, har de frivillige organisasjonene vært fullstendig oversett i festivalens hovedprogram.

  Publisert: 17.12.19

  Oppdatert:
 • Oppvekst, økonomi og deltakelse i frivilligheten

  Denne uken presenterte Frivillighet Norge tall som viser at blant nesten en tredjedel av barnefamiliene har noen latt være å delta på fritidsaktiviteter på grunn av høye kostander. Onsdag 14. august 2019 inviterte vi til debatt om barns oppvekst, sosiale forskjeller og utenforskap.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 • Rapport om samarbeid mellom næringsliv og frivillighet

  Frivillighet Norge lanserte torsdag 15. august 2019 en rapport om samarbeid mellom næringsliv og frivillighet. Her forslår Frivillighet Norge ti bud for et godt samarbeid mellom bedrifter og frivillige organisasjoner.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 • Frivillighetens rolle i et aldersvennlig samfunn

  Det var stinn brakke da Frivillighet Norge arrangerte debatt på Tyholmen frivilligsentral tirsdagen under Arendalsuka, om hva som skjer med velferden hvis de frivillige slutter å komme.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 • Frivillighetens rolle i europeiske demokratier

  PRESSEMELDING: I Norge nyter frivilligheten høy tillit og er en viktig hjørnestein og inngangsport til vårt demokrati. Samtidig kjemper frivilligheten i Romania for sin plass i samfunnet. – Selv om situasjonen i Norge er god sammenlignet med mange andre land bør vi ikke ta dette for gitt, mener Frivillighet Norge.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 • Frivillighet – også når du er arbeidsledig

  700  000 personer i aldersgruppen 20-66 år står utenfor arbeidsliv eller utdanning, det som i statistikken omtales som utenforskap. Disse kan være i kortere eller lengre arbeidsledighet, eller ha falt utenfor på grunn av utfordringer knyttet til helse eller annet. Av disse er omkring 330  000 uføretrygdede.  

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 • Må senke terskelen inn i frivilligheten

  I går presenterte ISF nye tall om frivillig innsats i befolkningen og deltakelse blant innvandrerbefolkningen. I følge de nye undersøkelsene har frivilligheten stø kurs og fortsatt god oppslutning, men antall timer man i snitt bruker på frivillig innsats går noe ned. Tendensen som er tydelig er at flere er frivillige og at hver frivillig sprer sitt engasjement utover fler organisasjoner enn tidligere.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring