Hopp til hovedinnholdet

Våre kurs

Frivillighet Norge tilbyr kurs, innlegg og andre kompetansehevende tiltak både med våre egne arrangementer og på andres arenaer. Målet er å styrke kunnskapen om og i frivillig sektor. Anledningene bidrar også til å legge til rette for dialog og samarbeid mellom frivillige organisasjoner.

Illustrasjonsbilde av møtevirksomhet
Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Meld deg på kurs

Se kurs som allerede er planlagt i kalenderen.

Frivillighet Norges faste kompetansehevende tiltak:

Grunnkurs

Grunnkursene skal bidra til å synliggjøre og øke mangfoldet i frivilligheten. Grunnkursene er for ansatte eller frivillige i små og nyoppstartede organisasjoner, lokallag eller til de som er nye i frivillig sektor og trenger faglig påfyll.

Kursene arrangeres på ettermiddag/kveld og starter alltid med servering. Kursene skal være gratis og ha lav terskel for deltakelse.

Grunnkursene settes opp som en halvårlig kursrekke der man kan delta på enkeltkurs eller hele programmet som den enkelte ønsker.

Planlagte Temakurs

Kurs og foredrag for ansatte eller sentrale tillitsvalgte og frivillige i medlemsorganisasjoner der vi samler deltakerne hos Frivillighet Norge. Tema settes fra år til år etter trender, behov og etterspørsel i medlemsundersøkelsen. Nivået er et hakk høyere enn grunnkursene.

Kurs og foredrag på forespørsel

Frivillighet Norge tilbyr kurs og foredrag for medlemsorganisasjoner til deres arenaer. Vi holder også kortere innlegg og appeller. For å bestille kurs trykk deg videre til denne linken her: Forespørsler om kurs eller foredrag.

Tema-meny:

  • Organisasjonsutvikling
  • Politisk påvirkning
  • Styrearbeid og anbefalingene for godt styresett i frivilligheten.
  • Søknadsskriving
  • Rekruttering av frivillige og Frivillig.no
  • Inkluderingsworkshop
  • Samarbeid mellom kommuner og frivilligheten
  • Samfunnsansvar og samarbeid med næringslivet
  • Sosiale medier og kommunikasjonskampanjer
  • Fakta om frivilligheten i Norge og internasjonalt (Frivillighetsbarometeret)

Fant du ikke det du trengte? Ta kontakt så hjelper vi deg!

Kurs og praktisk hjelp

Frivillighetens dag – fagseminarer og topplederkonferanse

I forbindelse med markeringen av Frivillighetens dag 5. desember arrangerer Frivillighet Norge konferanse med fagseminarer, debatter, fest og prisutdeling til frivillige helter.

Frivillighetens spørretime med lobbykurs

Årlig arrangeres det lobbykurs i forkant av Frivillighetens spørretime, der medlemsorganisasjonene får møte relevante politiker til én-til-én-samtaler for å fremme sine standpunkt.

Møteplass folkehelse

Møteplass folkehelse er en møteplass mellom offentlig og frivillig sektor som arrangeres to ganger per år. Prosjektet er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, KS og Frivillighet Norge. I år arrangere Møteplass Folkehelse 5. september 2023 på Vega Scene i Oslo. Følg denne lenken for mer informasjon https://www.frivillighetnorge....

Den store møteplassen - hvordan inkludere, påvirke og samarbeide

Hvert år inviterer Frivillighet Norge til konferansen Møteplass inkludering hvor vi i år, 2023, har valgt å slå den sammen til å være den store møteplassen. Ledere og ressurspersoner fra minoritetsorganisasjoner og tradisjonelle norske organisasjoner møtes her for å bygge nettverk og få ny kunnskap. Møteplass 2019 fant sted i Bergen og var et samarbeid med IMDi Vest og Bergen kommune. I år 2023, blir møteplassen arrangert i Oslo, Legenes Hus.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring