Hopp til hovedinnholdet

Kutt i momskompensasjon til frivillige

Publisert:
Oppdatert:
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen er skuffet over over budsjettavtalen mellom regjeringspartiene på Stortinget. Foto: Nyebilder.no

Regjeringspartiene på Stortinget har blitt enige om å kutte 15 millioner kroner i momskompensasjonsordningen for frivillige organisasjoner. Frivillighet Norge kaller kuttet smålig og uforståelig.

- Før sommeren sluttet Stortinget seg til regjeringens ambisjoner om å trappe opp momskompensasjonsordningen. Nå har de tydeligvis snudd og kutter i opptrappingen. Dette rammer alle typer frivillige organisasjoner, som idrettslag, korps og speidergrupper, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

I fjor manglet momskompensasjonsordningen 485 millioner kroner, og alle regjeringspartiene har sagt at de ønsker å styrke ordningen.

- Både i høringen på Frivillighetsmeldingen i vår og under budsjetthøringen kom det klart fram at fullfinansiering og rettighetsfesting av momskompensasjonsordningen er frivillighetens viktigste sak. Samtlige regjeringspartier har uttalt at de ønsker å styrke ordningen. Det gjør kuttet enda mer uforståelig, sier Slotterøy Johnsen.

Se budsjettavtalen her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring