Hopp til hovedinnholdet

Søknadene til momskompensasjon er ferdig behandlet

Publisert:
Oppdatert:
Bilde: Røde Kors er en av mange organisasjoner som mottar momskompensasjon.
Bilde: Røde Kors er en av mange organisasjoner som mottar momskompensasjon. Her er de representert på Friluftlivets dag på Sognsvann 1. september 2019 (Foto: Hedvig Kolboholen)

Søknadene til momskompensasjon for 2018 er nå ferdig behandlet og vil bli utbetalt i desember 2019. Tilsammen 1,607 milliarder kroner blir fordelt på 21 778 organisasjoner. Avkortningen ble på 18% av det totale søknadsbeløpet. Det er en lavere avkorting enn i fjorårets 25,5%.

- Momskompensasjonen er en veldig viktig ordning for de frivillige organisasjonene. Det er bra at summen øker og vårt krav er full og rettighetsfestet momskompensasjon. I år er første året med nye regler for tildeling, nå må vi se på hvilke konsekvenser dette har fått for organisasjonene. Dersom flere har fått avslag vil det kunne være med å forklare hvorfor avkortingen er lavere enn antatt, uttaler generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Nye forskrifter

Endringene i forskriftene for tildeling av momskompensasjon trådte i kraft 1. januar og lå derfor til grunn for årets søkeprosess. Blant annet betydde dette at alle underledd i en organisasjon måtte være registrert i Frivillighetsregisteret med oppdaterte vedtekter. Mer om endringene kan lese her.

Stor variasjon

Det er svært ulikt hvor mye de forskjellige organisasjonen får i momskompensasjon. De aller fleste får tildelt inntil 15 000 kroner eller mellom 15 000 og 50 000 kr. Kun to prosent av organisasjonene fikk tildelt mer enn 500 000 kr.

Les mer om årets søkerunde her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring