Hopp til hovedinnholdet

Ser organisasjonen din etter flere frivillige?

Publisert:
Oppdatert:
To frivillige med grønn og gul t-skjorte der en av dem holder på skulderen til den andre
Foto: Hedvig Kolboholen/Frivillighet Norge

Det er snart frivillighetens dag og da blir mange inspirert til å finne noe å engasjere seg i. På frivillighetens egen nettside – Frivillig.no – kan organisasjoner få med nye frivillige.

Frivillig.no driftes av Frivillighet Norge og er helt gratis å bruke. Her kan frivillige organisasjoner, menigheter i Den norske kirke, frivilligsentraler og kulturfestivaler legge ut oppdrag – og på den måten nå nye frivillige.

De neste månedene er oppmerksomheten rettet mot frivilligheten: den 5. desember er det Frivillighetens dag og i januar melder mange seg som frivillig som nyttårsforsett.

I fjor var nærmere 80.000 inne på Frivillig.no i månedsskiftet desember/januar. Mange fant noe å engasjere seg i. Likevel vet vi at enda flere ønsket å melde interesse som frivillig.

For at folk skal kunne melde seg som frivillig, er det viktig at organisasjoner, lag og foreninger har: 1. lagt ut oppdrag på Frivillig.no og 2. sjekket at informasjon som ligger ute på Frivillig.no er riktig.

Oppdater informasjon

Frivillig.no er enkel å bruke. Organisasjoner, lag og foreninger kan opprette en organisasjonsside og legge ut oppdrag.

For organisasjoner som allerede har oppdrag ute på Frivillig.no, er det viktig å ha oppdatert informasjon. Når en person melder seg som frivillig gjennom portalen, sendes henvendelsen til den brukeren som er lagt inn som kontaktperson på oppdraget. For at henvendelser skal komme til rett person, må informasjonen derfor være riktig.

Mer informasjon

Ny veileder: hvordan få med flere

I september lanserte Frivillighet Norge en splitter ny veileder: Veileder for økt deltakelse i frivilligheten.

Denne er utviklet for å gjøre det enklere å få med flere frivillige, bygge ned barrierer for deltagelse, forebygge ensomhet og utjevne sosiale forskjeller.

Det digitale verktøyet er utviklet med støtte fra Helsedirektoratet, og benyttes av organisasjoner, lag, foreninger, kommuneansatte og koordinatorer i hele landet. Besøk veilederen her.

skjermbilde av ulike sider i veilederen og med teksten veileder for økt deltakelse i frivilligheten

Legg ut fritidsaktiviteter på Ungfritid.no

For organisasjoner med fritidsaktiviteter for barn og unge, er det mulig å legge ut informasjon om aktiviteter på Ungfritid.no. På den måten kan barn og unge enklere finne fritidstilbud i sitt nærmiljø.

Frivillig.no og Ungfritid.no bygger på samme plattform, og du bruker samme innlogging begge steder. Les mer om Ungfritid.no her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring