Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetens år 2022

Frivillighetens år 2022

Sammen feiret vi Norges viktigste lagarbeid et helt år til ende: Organisasjoner, frivilligsentraler, kommuner og staten. «Hvert år bør være Frivillighetens år», sa Kronprins Håkon da han holdt tale på Frivillighetens dag 5. desember, i Frivillighetens år.

Frivillighet Norge koordinerte Frivillighetens år

På oppfordring fra Frivillighet Norge besluttet regjeringen at 2022 skulle være Frivillighetens år, i Frivillighetsmeldingen i 2018. Frivillighet Norge fikk i oppdrag å planlegge og gjennomføre markeringsåret. Det skulle kaste et flomlys på foreningslivet og de frivillige, og bidra at til å øke deltakelsen i frivillig sektor, at sektoren blir mer tilgjengelig for flere, og synliggjøre frivillig sektors betydning for samfunnet.

Frivillighetens år ble markert gjennom over 2000 arrangementer på fjellet, i sjøen, i byen og på bygda. Fra Finmark til Agder. Året ble omtalt over 6700 ganger i aviser og etermedier i hele landet i løpet av 2022. Kjennskapsmålinger viste at 51 % visste at 2022 var Frivillighetens år. Antall medlemmer i Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner sett under ett, økte med 12% fra 2021 til 2022.

Denne korte filmen oppsummerer Frivillighetens år 2022:

VÅR DAG

minnesiden til VÅR DAG finner du filmer/bilder og informasjon om lokalforeningers markeringer av Frivillighetens år fra hele landet.

Frivillighetens museum

I Frivillighetens år etablerte vi Frivillighetensmuseum.no. Der fortelles historier om frivillighetens betydning i samfunnet med utgangspunkt i gjenstander vi forbinder med frivillig sektor.

Podcast Frivillig med Solveig Kloppen

Vi lagde også 30 episoder av Frivillig med Solveig Kloppen som du kan høre på alle podcastplattformer. Podcasten er laget i samarbeid med Norsk Tipping.

Frivillighetens år nettside

Ytterligere informasjon om Frivillighetens år finner du på frivillighetensår.no

Rapport

Prosjektrapport fra Frivillighetens år

Les erfaringer fra året i prosjektrapporten som også inneholder Rambølls evaluering av året.

Last ned PDF

Representanter fra frivilligheten i et felles lagbilde
Frivilligheten er Norges viktigste lagarbeid

Har du spørsmål eller vil vite mer? Kontakt prosjektleder Birgitte Brekke

Kontaktperson

Bilde av Birgitte Brekke
Birgitte Brekke
Prosjektleder, Frivillighetens år 2022
90 64 09 93 / 21 56 76 50
birgitteb@frivillighetnorge.no

Relaterte nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring